Departamentul de Stat a anunţat că Pompeo nu se va mai deplasa în Mongolia şi Coreea de Sud, aşa cum fusese planificat iniţial, conform agerpres.ro

O întrevedere cu noul premier japonez

Demnitarul american urmează să aibă o întrevedere cu noul premier japonez Yoshihide Suga şi să participe la o întâlnire în cadru mai larg la care vor fi prezenţi şi miniştrii de externe din India şi Australia.

Reuniunea are loc într-o perioadă de tensionare a relaţiilor dintre Washington şi Beijing.

Înainte de plecarea spre Japonia, Mike Pompeo şi-a exprimat speranţa că se vor înregistra ”rezultate semnificative” la întâlnirea cvadripartită din Japonia, fără a oferi alte detalii.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe indian, Anurag Srivastava, a afirmat că miniştrii de externe urmează să sublinieze sprijinul lor pentru o regiune indo-pacifică liberă şi deschisă. Ei vor discuta despre noua ordine internaţională într-o lume post-COVID şi despre nevoia unui răspuns coordonat la pandemie.

Vizita este prima deplasare a lui Pompeo în Asia de Est în peste 12 luni. Departamentul de Stat american a declarat că vizitele în Mongolia şi Coreea de Sud vor fi reprogramate.

Noi vești despre externarea lui Donald Trump

Șeful personalului Casei Albe a transmis că este optimist cu privire la externarea preşedintelui Donald Trump. Acesta a subliniat că echipa medicală urma să evalueze în cursul dimineții starea președintelui.

Mark Meadows a comunicat televiziunii Fox News că echipa medicală urma să evalueze în cursul dimineţii starea lui Trump, care „a continuat să se amelioreze”.

„Suntem încă optimişti că el va putea să revină la Casa Albă mai târziu în cursul zilei de azi”, a adăugat acesta.

Pe parcursul zilei, Donald Trump a trimis aproape 20 de mesaje prin Twitter, majoritatea despre alegerile prezidenţiale din noiembrie. Infectarea sa cu coronavirus a bulversat campania electorală.

Unele aspecte ale bolii preşedintelui sunt încă neclare. Medicii afirmă că saturaţia cu oxigen a sângelui lui Trump a scăzut de două ori, că i s-a administrat surplus de oxigen cel puţin o dată şi că a avut febră; ei nu au precizat însă temperatura. Medicul preşedintelui, Sean Conley, a afirmat că echipa medicală aşteaptă în continuare mai multe date despre starea plămânilor pacientului. Tratamentul de până acum a inclus un amestec de anticorpi, steroizi şi o cură de cinci zile cu medicamentul antiviral Remdesivir.

După ce a fost depistat ca purtător de coronavirus, Donald Trump a fost internat vineri la centrul medical Walter Reed de lângă Washington.