Sebastian Ghiţă a părăsit PSD, după ce a declarat că Ion Iliescu ar trebui să facă un pas în spate din formaţiunea pe care a condus-o.

Sebastian Ghiţă spune că nu se va afla în fruntea noii formaţiuni politice pe care vrea s-o creeze. "Împreună cu alţi tineri o să încerc să stârnesc o mişcare politică. În ianuarie incepem să strângem semnături. Poate nu vor semna oamenii. Vom încerca să facem ceva. Nu e partidul lui Ghiţă şi veţi vedea acest lucru. Nu voi fi preşedintele partidului, dar poate fi un nou partid”, a spus Sebastian Ghiță la  Digi24.

„Am rămas surprins să văd că peste 10 parlamentari mai tineri mi-au dat mesaje”, a mai spus el. Sebastian Ghiţă adaugă că este nevoie şi de modificarea legii partidelor politice.

Evenimentul zilei a anunțat încă de vineri că Sebastian Ghiță dorește să formeze un nou partid.

„Astăzi, partidele sunt croite prost şi ele, înăuntrul lor generează oameni care cresc pe criterii nu de performanţă, ci pe criterii de clientelism, corupţie. Este un întreg mecanism de hoţie şi de fraudare. Ne păcălim toţi şi vrem să credem că aceste entităţi şi organizaţii sunt cele care ne dau conducătorii. Dacă aceste organizaţii sunt false, corupte şi neperformante, credeţi că vor da conducători performanţi?”, a mai spus el.

Mai multe detalii pe digi24.ro