Sebastian Burduja, despre o posibilă candidatură la PMB

Sebastian Burduja, liderul PNL București, a declarat că intenționează să candideze pentru funcția de primar general al Capitalei.

El subliniază că nu a evitat niciodată participarea la o competiție electorală. Cu toate acestea, el spune că, în prezent, ocupă funcția de ministru al Energiei și poartă sigla Guvernului României pe fundal.

Burduja consideră că ar fi inadecvat să ofere comentarii în această privință, dar subliniază că nu a ezitat niciodată să se implice într-o competiție electorală.

După ședința Executivului, i s-a pus întrebarea dacă intenționează să candideze pentru postul de primar general al Capitalei.

Nicușor Dan, sprijinit de Alianța Dreapta Unită

Alianța Dreapta Unită, compusă din USR, PMP și Forța Dreptei, îl va sprijini pe actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan.

Cătălin Drulă a declarat că a făcut parte dintr-o majoritate care l-a susținut pe actualul primar Nicușor Dan. El a adăugat că fac în continuare parte din această majoritate și au un parteneriat.

Drulă a subliniat că, evident, primarul aflat în funcție, susținut de un partid, este considerat candidatul natural pentru următoarele alegeri.

„Am făcut parte dintr-o majoritate care l-a susținut pe actualul primar Nicușor Dan. Facem în continuare parte din această majoritate și avem un parteneriat. Evident, primarul care e în funcție, susținut de un partid, e cel care e candidatul natural, următor”, spune Cătălin Drulă.

El subliniază că Nicușor Dan nu va fi obligat să se alăture niciunui dintre cele trei partide.

Nicușor-Dan
SURSA FOTO: Facebook, Nicușor Dan

Liberalii îl vor pe Nicușor Dan

Potrivit unor surse politice, PNL menține propunerea de a-l avea pe Nicușor Dan în partid, oferindu-i susținere pentru un nou mandat la Primăria Capitalei.

În recente discuții, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a reafirmat propunerea partidului către primarul Capitalei, sugerându-i să se alăture PNL pentru a primi sprijin la alegerile locale din 2024.

Conform informațiilor, primarul a indicat că ia în considerare această opțiune.

PNL dorește să prezinte propriul candidat în cursa pentru Primăria Generală la alegerile locale, în loc să sprijine un candidat independent.

Liberalii efectuează analize în privința alegerilor locale din București, estimând că au șanse semnificative de a câștiga trei primării de sector, și anume:

  • sectorul 6
  • sectorul 1
  • sectorul 2