Intervenție în forță a autorităților. Cei de la Consiliul Concurenței au intrat pe fir în tranzacția anului de pe piața bancară autohtonă. Aceștia vor să vadă toate condițiile prin care cei de la First Bank au preluat Leumi Bank Romania. Această mega operațiune depășește mai multe praguri ale legii.

În luna aprilie, cei de la First Bank au anunțat că au bătut palma cu Leumi pentru acontarea participațiilor acesteia de la filiala din România.

„În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei”, este anunțul făcut de către Consiliul Concurenței.

Autoritățile vor să evalueze toate detaliile afacerii pentru a stabili dacă aceasta s-a făcut în conformitate cu legile în vigoare, iar la final va comunica decizia.

Bank Leumi România deține o rețea națională de 15 sucursale, are 200 de specialiști, administrează active de peste 250 milioane de euro și depozite de 150 milioane de euro.