Kelemen Hunor atacă pensiile speciale! Vicepremierul propune impozitarea pensiilor speciale la un nivel raportat la indemnizația președintelui României, pentru a nu mai exista pensii de 70.000 de lei.

De asemenea, șeful UDMR a subliniat recent că pensiile speciale de 70.000 de lei sunt „o aberație” care „nu se poate justifica”, conform declarației oferite la B1TV.

Kelemen Hunor atacă pensiile speciale

Hunor propune ca orice pensie mai mare decât indemnizația președintelui să fie impozitată cu 99% pentru valoarea care depășește salariul președintelui

Vicepremierul a subliniat că acestea nu se găsesc la militari care au fost în teatre de operații și nici la parlamentari, ci mai ales în cazul unor magistrați. Astfel, Hunor a propus soluția impozitării cu 99% a pensiilor speciale peste un anumit nivel.

„Haideți să impozităm pensiile speciale cu 99% acea valoare care depășește indemnizația președintelui României. Tot ce este un venit din pensii peste această sumă se impozitează cu 99%. Atunci nu se mai pune problema de constituționalitate. Parlamentarii nu ajung, militarii nu ajung la această sumă.

Mie îmi plac abordările nuanțate, nu îmi plac abordările populiste. Am spus în coaliție să abordăm corect problematica și să facem un lucru just. Mie nu îmi plac abordările populiste de dragul de a fi mai frumos decât colegul din politică”, a declarat Kelemen Hunor la B1TV.

De asemenea, șeful UDMR a vorbit și despre celelalte pensii, explicând că au crescut la începutul anului față de 2020, iar următoarea creștere va fi în 2021.

„Programul de guvernare este pe patru ani și prevede ca pensiile să crească potrivit legii. Cum va fi repartizată creșterea pensiilor depinde de bugetul fiecărui an. Anul trecut s-au majorat în septembrie, în 2021 sunt mai mari decât în 2020. Acolo am fost cu toții de acord. Următoarea creștere să fie începând din 2022, 1 ianuarie”, a conchis vicepremierul.