Veşti extrem de proaste pentru aceşti români. Se taie aceşti bani! Practic, vor rămâne cu buzunarele goale. Anunţul de ultimă oră al autorităţilor este extrem de grav pentru această categorie de cetăţeni.

Românii care vor rămâne fără bani

Anunţ extrem de important şi de îngrijorător pentru aceşti români. Vor rămâne fără bani în buzunare. Autorităţile au luat deja decizia.

Autorităţile implicate în încadrarea pe piața muncii vin cu o decizie importante. Acestea le reamintesc beneficiarilor de ajutor social că refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională duce la încetarea dreptului la ajutor social.

Din Vâlcea vine un anunţ extrem de important. În Vâlcea, din datele oficiale, nimeni nu a fost sancționat până acum. Sunt aproximativ 2.000 de beneficiari de ajutor social.

Dosarele persoanelor care beneficiază de ajutorul social sunt verificate periodic de către reprezentanții AJOFM Vâlcea, la solicitarea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Vâlcea.

Până în momentul de față, din cei aproximativ 2.000 de beneficiari, niciunul nu a fost sancționat cu încetarea dreptului la ajutorul social, a precizat Liviu Cochirlea, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vâlcea.

„Conform legislaţiei, AJOFM primește tabelul cu persoanele beneficiare de la AJPIS Vâlcea, iar noi verificăm în baza de date persoanele dacă au dosar sau dacă au refuzat un loc de muncă sau un curs de calificare.

În principiu, nu au existat persoane care să refuze locul de muncă sau cursul de calificare oferit de către instituția noastră. Mai sunt anumite cazuri când anumite persoane nu şi-au reactualizat dosarul”, a explicat Liviu Cochirlea, conform RRA.

Mai mult, acesta a mai menţionat că în cazul în care unei persoane i se încetează acordarea ajutorului social, familia sau persoana în cauză poate solicita un nou drept după o perioadă de 12 luni de la data deciziei de încetare a dreptului la ajutorul social.