Cum va fi vremea de Paște! Meteorologii ANM nu dau cele mai bune vești. Chiar în weekendul de Paște, unele regiuni se pot confrunta cu averse de ploaie, tunete, fulgere și vânt.

În plus, un nor de praf saharian va ajunge peste România, iar depunerile de praf vor punea fi observate în weekend, în zonele cu ploaie.

Cum va fi vremea de Paște! Temperaturi între 14 și 26 grade Celsius

Potrivit prognozei meteo de vineri, 30 aprilie, vremea se va încălzi semnificativ, mai ales în regiunile sudice și estice, dar sunt așteptate și câteva averse în mai multe zone din țară.

Instabilitatea atmosferică se va accentua în a doua parte a zilei, când în nord, nord-vest, centru și la munte vor fi averse, tunete, fulgere și vânt. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și vor fi condiții de grindină.

Tot la munte, mai ales pe crestele înalte ale Carpaților Meridionali și Orientali, vor mai fi precipitații mixte. Îndeosebi în prima parte a zilei, vor fi unele intensificări ale vântului la munte, precum și, local şi temporar, în restul teritoriului, cu precădere în sud-vest, sud şi est.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14°C în depresiuni și 26°C în sud.

Cer variabil în Capitală

În Capitală, vremea va fi plăcută, cu cer variabil și o maximă de 26°C. Cerul va fi mai mult noros și, mai ales pe parcursul zilei, temporar va ploua, iar vântul va prezenta unele intensificări.

Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță, prin intermediul unui comunicat, că circulaţia aerului, preponderent din sector sud-vestic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sud-estul Europei, în perioada 30 aprilie-3 mai, inclusiv deasupra României.

Depunerile de praf în România vor putea fi observate la finalul săptămânii, pe 1 şi 2 mai, în zonele şi intervalele cu ploaie, la început în special în regiunile sud-vestice, apoi şi în restul ţării.

După frig și ninsori, temperaturi de 30 de grade C

Meteorologii au anunţat, marți, cum va fi vremea în următoarea lună. Temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele normale, în special în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Începând cu data de 10 mai, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pe întreg teritoriul ţării.

Meteorologii au anunțat că, după frigul și chiar ninsorile din această săptămână, sunt așteaptate temperaturi maxime de 30 de grade Celsius, în zilele următoare.

În schimb, instabilitatea atmosferică se va accentua în mare parte din țară, fiind așteptate averse, fenomene electrice, vânt puternic și chiar grindină.