Este vorba despre militari, polițiști sau funcționarii cu statut special, care, înainte de retragerea din viața activă, nu mai erau angajați ai MAI, MApN sau serviciilor de informații.

În document se arată că vârsta de pensionare va fi redusă la persoanele care au fost trecute în rezervă înainte de a atinge vârsta de pensionare din motive neimputabile lor, cum ar fi concedierile colective care au survenit mai ales în rândul angajaților MApN, odată cu reducerea efectivelor.

Așadar, condițiile deosebite sau speciale de muncă se vor calcula la reducerea vârstei de pensionare și în cazul acelor persoane care au activat în alte domenii după trecerea în rezervă ca urmare a reorganizării unor unități sau reducerii unor funcții din schema de organizare.

”Modificarea legislativă este o măsură reparatorie, conduce la egalitatea de tratament între persoanele aflate în activitate și cele trecute în rezervă, dar care au lucrat în aceleași condiții de muncă”, a explicat fostul ministru al Apărării.

Proiectul de lege a fost pus de curând în dezbatere publică pe site-ul Senatului, prima Cameră sesizată în cazul acesta.