Se schimbă harta României! Este necesară o reorganizare administrativ teritorială

Se schimbă harta României! Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a declarat marți, pe data de 31 octombrie, că este necesar să existe o reorganizare administrativ-teritorială a României. Acesta a precizat că acest lucru se poate întâmpla doar în momentul în care este îmbrăţişat de un guvern şi există ca şi proiect prioritar pentru România.

„Convingerea mea este că este necesar să existe o reorganizare administrativ-teritorială, obiectiv care nu s-a mai întâmplat din păcate din anul 1968”, a declarat el la în cadrul emisiunii „Proiect de ţară: România” de la Prima News.

Potrivit oficialului, „România a evoluat, din păcate Constituţia nu a permis decât dezlipirea anumitor comunităţi de unele mai mari. Practic au apărut 200 de unităţi administrativ teritoriale noi, în decursul celor 34 de ani de la Revoluţie, s-au deprins despre nişte comune mai mici din comune mai mari.”

Când se poate întâmpla acest lucru?

Adrian Veștea consideră că „acest lucru se poate întâmpla doar în momentul în care aceste obiectiv este îmbrăţişat de un guvern şi există ca şi proiect prioritar pentru România.” Acesta crede că „acest lucru ar trebui să înceapă, ar trebui să existe o dezbatere cât se poate de serioasă iar în perioada următoare ar trebui să existe o astfel de viziune, în care mai multe comunităţi să ducă la o eficienţă a actului administrativ.”

Ministrul Dezvoltării a adăugat că nu trebuie să ne referim strict la numărul de funcţionari, ci să ne raportăm la un concept integrat, un concept care poate fi pus în practică, rezolvând problemele comunităţii.

Oficialul a mai precizat anul viitor este cel mai amplu an electoral din ultimii 35 de ani. Acesta nu crede că suntem în măsură să aducem un astfel de proces până la capăt.

Potrivit lui Adrian Veștea, „vedem cu toţii că poate mai mult ca oricând termenul de deficit bugetar a fost folosit extrem de mult în ultimele trei luni de zile deci trebuie să privim lucrurile la modul la care să nu creeze nicio o dezordine, să nu se creeze haos şi în acelaşi timp să puteam duce la bun sfârşit un astfel de proces administrativ.”