Putin vrea refacerea URSS! Un jurnalist ucrainean spune că liderul de la Kremlin a pus ochii pe Republica Moldova.

Potrivit celor spuse de jurnalistul Dmitri Gordon într-un interviu pentru JurnalTV, Vladimir Putin dorește să refacă URSS fără prezenţa ţărilor baltice, dar în componenţa căreia să intre Moldova, Belarus şi Ucraina.

De asemenea, acesta a explicat că armata rusă suferă pierderi considerabile şi este demoralizată. De partea cealaltă, jurnalistul susține că armata ucraineană continuă să primească armament de la statele NATO şi este gata în continuare să respingă atacurile inamicului.

Peste 12.000 de soldaţi ruşi şi-au pierdut viaţa în război

Potrivit celor spuse de Dmitri Gordon, peste 12.000 de soldaţi ruşi şi-au pierdut viaţa în război iar autorităţile ruse măcar nu întreprind nimic pentru a transporta corpurile neînsufleţite.

Totodată, acesta a lansat un atac la adresa lui Vladimir Putin, numindu-l „schizofrenic” și spunând că nu va reuși să obţină victoria în războiul din Ucraina, inclusiv datorită sancţiunilor impuse Rusiei. Gordon a declarat și că economia rusă va fi la pâmânt în scurt timp.

Momentul decisiv pentru Vladimir Putin

Anterior, Carmen Reinhart, economist șef al Băncii Mondiale, a avertizat recent că Rusia și Belarus sunt „foarte aproape” de default. Avertismentul a fost lansat în contextul în care Federația Rusă ar trebui să realizeze curând prima mare plată impusă în urma tensiunilor militare.

Rusia este aproape de a nu-și putea plăti datoriile pe fondul sancțiunilor impuse de Occident după provocarea tensiunilor militare din Ucraina. Astfel, un test cheie pentru Vladimir Putin va avea loc miercuri, 16 martie, când statul rus va trebui să facă o plată de 117 milioane de dolari pentru unele dintre datoriile sale denominate în dolari americani.

Chiar dacă Rusia are datorii relativ scăzute iar sistemul său financiar este mai puțin integrat cu restul lumii decât alte țări, câțiva analiști avertizează că o neplată iminentă a datoriei ruse ar putea avea consecințe neprevăzute, potrivit theguardian.com

Trebuie menționat că Rusia va avea o perioadă de grație de 30 de zile, în cazul în care nu va efectua cele două plăți de cupoane sau dobânzi regulate pe 16 martie. Astfel, un default nu va avea loc în mod oficial cel puțin până în aprilie.

Amintim că un default apare atunci când un împrumutat nu reușește să efectueze plățile convenite pentru datoriile sale.