Marcel Ciolacu infirmă zvonurile privind ruperea alianței PSD-PNL

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a respins speculațiile privind o posibilă rupere a coaliției dintre PSD și PNL, după decizia de a merge pe candidaturi separate pentru Primăria generală a Capitalei. Ciolacu a subliniat că alianța rămâne intactă și că membrii săi sunt „mai puternici decât niciodată”.

Marcel Ciolacu a infirmat astfel zvonurile privind o posibilă rupere a coaliției, subliniind că nu există nicio intenție în acest sens. El a subliniat că alegerea de a merge pe candidaturi separate în Capitală nu afectează soliditatea coaliției și că fiecare partid are dreptul să își urmeze propriile interese în competiția electorală.

„Nu se rupe, dom-le, nicio coaliție, nicio alianță. Categoric! De ce? Suntem mai puternici decât niciodată în momentul ăsta!”, a afirmat Ciolacu, argumentând că această decizie nu afectează colaborarea dintre cele două partide.

Liderul PSD și-a exprimat încrederea că, după alegerile locale din 9 iunie, PSD va obține majoritatea în Consiliile Județene și la primăriile reședință de județ.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu / SURSA FOTO: Capital.ro

Afirmație liderului social-democrat vine în contextul în care PSD și PNL au decis să meargă pe liste separate în competiția pentru Primăria Generală a Capitalei, generând speculații cu privire la o posibilă rupere a relației dintre cele două formațiuni politice.

Nicolae Ciucă a declarat că decizia va maximiza scorul PSD și PNL la alegerile locale

De asemenea, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a precizat marți că această decizie a venit în baza unei analize care arăta că astfel cele două formațiuni nu reușeau să își îndeplinească obiectivul de a câștiga alegerile în București.

Întrebat cum s-a ajuns la ideea unei candidaturi separate la Primăria Capitalei, Nicolae Ciucă a spus că atât liberalii cât și social democrații au considerat că este bine să ia o decizie care să asigure maximizarea scorului la alegerile locale.

Președintele PNL a mai afirmat că în acest moment se poate vorbi despre o resetare a competiției politice și în felul acesta „electoratele, atât cel liberal, cât și cel social-democrat pot să intre cu o altă speranță”.

Amintim că, liberalii și social democrații au decis luni seara să propună candidaturi separate la Primăria Capitalei, Gabriela Firea – PSD și Sebastian Burduja – PNL.