Faimoasă arhitectură colonială spaniolă şi culoarea roz a zugrăvelii exterioare sunt printre puţinele lucruri neschimbate la Bel-Air. În rest totul este o reprezentare a conceptului de „atemporal”, însemnând diverse teme, de la glamourul american al anilor 30 şi 40 ai secolului trecut şi până la un concept proaspăt, tineresc şi elegant.
Hotelul va pune la dispoziţia oaspeţilor 103 de camere şi apartamente, inclusiv 12 noi apartamente de lux, construite în pantă şi oferind o privelişte splendidă asupra canionului prin intermediul unor pereţi de sticlă. Apartamentele au de asemenea terase cu piscine „infinite” şi cu şeminee exterioare.
În plus, vor exista şi şapte apartamente cu design individual, inclusiv famoasele apartamente Grace Kelly şi Apartamentul Prezidenţial. Acesta din urmă are peste 1.000 de mp, în interior şi exterior. În preţul de13.500 de dolari pe noapte sunt incluse o cină de 10 persoane, bucătar propriu, cameră de pian şi piscină privată.
Conceptul pentru restaurantele hotelului a fost realizat de către faimosul bucătar şi proprietar de restaurante Wolfgang Puck, iar bucătăria va fi una modernă californiană cu influenţe mediteraneene şi europene.