Se schimbă modul de calcul al pensiilor! Toți pensionarii vor fi tratați în mod egal, dă asigurări președintele Casei Naționale de Pensii.

În acest moment există disparități în calculul pensiei pentru cei care s-au pensionat pe diferite legi, deși îndeplinesc condiții similare de pensionare.

Se schimbă modul de calcul al pensiilor! ”O reașezare a tuturor pensiilor din sistemul public”

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii, a explicat ce se va schimba în modul de calculare a pensiilor.

”Vom aplica formula de calcul care va fi agreată în noua lege a pensiilor la acești indicatori, realizându-se atunci o reașezare a tuturor pensiilor din sistemul public.

Se face o reformă în sistem, astfel fiecare beneficiar, nemaiținându-se cont în ce moment a ieșit la pensie, pe ce legislație, la același număr de puncte vom încerca pe cât posibil să avem același cuantum în plată.”, a spus Daniel Baciu, potrivit antena3.ro.

”Majorarea pensiilor, în analiză”

Întrebat de jurnaliști despre majorarea promisă pensionarilor, noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, a afirmat că autoritățile vor analiza acest fapt în perioada următoare.

”Vom analiza să vedem dacă putem să ne angajăm la o creștere de pensii. Oricum, vreau să vă spun că rămân la concluzia pe care am spus-o și atunci, nu s-a schimbat nimic: acea lege cu o majorare de 40% nu se putea aplica”, a arătat Vîlceanu.

România trebuie să vizeze consolidarea fiscal-bugetară, adică reducerea deficitului bugetar, și anume a diferenței între încasări și cheltuieli, de la nivelul de 7,16% estimat în acest an până la limita de 3% din Produsul Intern Brut (PIB), prevăzută în tratatele europene, a mai spus el.

Dan Vîlceanu declară că această consolidare fiscală este importantă pentru investitori, astfel încât, în final, România să se împrumute la dobânzi mai mici.

Vîlceanu a declarat că legea care stipula creșterea punctului de pensie cu 40% nu va fi aplicată pentru că nu este nesustenabilă.