Germanii, dar şi mii de alţi şoferi străini care se bucură de autostrăzile din această ţară, pot răsufla uşuraţi!

Noua coaliţie de guvernare din Germania nu va impune o limită de viteză pe Autobahn

Cele trei partide care ar urma să facă parte din noul Guvern de la Berlin au anunţat că este exclusă impunerea unor limite generale de viteză pe autostrăzile din Germania.

Verzii, social-democraţii şi FDP, cele trei formaţiuni care vor forma noua coaliţie de guvernare, au ajuns la un acord, iar printre alte subiecte, aceste prevede şi faptul că „nu va exista o limită generală de viteză” pe autostrăzile germane.

Verzii îşi doreau impunerea unei limite de viteză de 130 km/h, însă se pare că au renunţat la această măsură.

„Nu am putut trece peste limita de viteză. (…) În alte privințe, suntem foarte mulțumiți de modul în care a ieșit acordul”, afirmă co-liderul verde Robert Habeck, potrivit ziarulromanesc.de.

Care sunt argumentele invocate de susţinătorii impunerii unei limite

Liberalii din FDP s-au opus clar unei astfel de limitări pentru şoselele renumite în lumea întreagă că permit şoferilor să circule cu orice viteză doresc, fără a încălca legea.

Cât despre SPD, poziţia oficială a partidului era în favoarea restricţionării vitezei, însă liderul Olaf Scholz este cunoscut pentru faptul că deţine un BMW, ceea ce a condus la speculații că ar fi reticent să impună o limită pentru şoselele de mare viteză.

Un studiu al Agenției Federale de Mediu a indicat faptul că 1,9 milioane de tone de emisii de carbon ar putea fi evitate în fiecare an prin impunerea unei limite de 130 km/h. Alte voci au afirmat că o limită generală de viteză ar contribui la reducerea accidentelor și la salvarea vieților, cu toate că multe dintre cele mai periculoase porțiuni de autostradă din Germania au deja limite de viteză.

Un sondaj realizat la începutul lui 2021 arată că 64% dintre germani susţin introducerea unei limite generale de viteză pe autostradă.