Este vorba despre personalul medico-sanitar care a efectuat gărzi. Poytrivit legii, aceștia pot opta pentru a ieși mai devreme la pensie.

Potrivit inițiatorilor sustin ca in 41 de ani de activitate medicii efectueaza de fapt 47 de ani vechime. Totul se datorează gărzilor obositoare.

În cazul în care aceștia vor să iasă la pensie, vor avea dreptul de a profesa în continuare în cabinetele și spitalele private. Aceștia nu au voie să lucreze în unitățile medicale ale statului.

Astăzi, încă un medic din Bihor a murit în timp ce făcea gardă.

E trist când pleacă un medic și îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat. S-au făcut pași importanți, dar din păcate, efectele se vor vedea în timp. Din martie 2018, salariile s-au majorat. Procentul alocat medicinei de familie crește și va crește în fiecare an pentru că știm cum stau lucrurile. (…) Sunt lucruri nerezolvate de 30 de ani și care nu pot fi rezolvate într-un an sau dacă le rezolvăm, nu pot produce efecte într-un an. De la 1 ianuarie 208, tariful orar pentru gărzile din centrele de permanență a crescut la 40 de lei de oră. Nu poate fi vorba despre un câștig de 300 lei pe lună. Poate pe zi sau pe gardă. (…) Da, sunt probleme”, a spus Sorina Pintea

Județul Bihor e unul care are foarte multe centre de permanență. Timiș, și apoi Bihorul, sunt printre primele locuri. Sunt niște lucruri pe care o să le analizăm. Datele le avem. (…) Despre activitatea dânsului (medicul, n.r.) nu doresc să discut public. Pot să spun doar că a fost un medic de excepție”, a mai spus Pintea.