Un medic celebru a spus tot! Unde ar trebui implementate măsuri? Funcționează ca un catalizator

Medicul Octavian Jurma a declarat pentru alephnews.ro că cele mai importante măsuri împotriva coronavirusului trebuie luate în jurul școlilor. El a motivat declarația și a spus că aceste măsuri luate în jurul școlilor vor funcționa ca un catalizator pentru evitarea răspândirii variantei Delta.

 „Din păcate, cele mai importante măsuri care trebuiau luate ar fi trebuit să se ia în jurul școlilor, pentru că școlile în România funcționează ca un catalizator al valului și suntem deja în val, deschidem școlile în val”, spune acesta.

Purtarea măștilor în interior

Epidemiologul a vorbit și despre purtarea măștilor de protecție în interior, spunând că nu știe dacă este neapărat necesar ca oamenii să revină la portul lor și în spațiile publice, dar că reprezintă o metodă care ar putea ajuta la limitarea răspândirii.

„Nu știu dacă este neapărat necesar să revenim la portul lor și în spațiile publice, însă poate fi o măsură salutară care iarăși ar putea ajuta la limitarea răspândirii. Din păcate. măsurile reale. cele care au un efect puternic. la noi sunt excluse încă de anul trecut și mă refer la aceste măsuri atât de hulite de carantină, care probabil că nu vor fi adoptate în acest val”, a adăugat Octavian Jurma.

Testarea, alternativa vaccinării

Epidemiologul Octavian Jurma a precizat că pentru cei care nu doresc să se vaccineze, alternativa este să se testeze. Cu toate acestea, el spune că dacă vrem să revenim la o viață cât de cât normală este important ca populația României să fie vaccinată într-o măsură la fel de mare ca alte țări membre ale Uniunii Europene.

„Iar acum, odată cu vaccinarea, suportarea costurilor pentru testare, chiar și costurile sociale și economice ale spitalizărilor, trebuie totuși puse în seama lipsei de vaccinare, astfel încât încet încet ajungem la concluzia că dacă vrem să revenim la o viață cu adevărat normală, nu doar imaginar normală, va trebui să ne vaccinăm și noi într-o măsură la fel de mare ca celelalte țări din Uniunea Europeană”, a afirmat Jurma la Aleph News.

Sursă foto: Dreamstime