Potrivit purtătorului de cuvânt, banii au fost ceruți de către operatorul bulgar Vassy care i-a amenințat pe turiști că-i va scoate din hoteluri dacă nu vor plăti contravaloarea cazării. ”Zborurile sunt plătite, dar hotelurile nu. Vassy insistă ca turiștii să achite și, ulterior, acești bani vor fi recuperați prin intermediul companiei de asigurări cu care operatorul rus avea contract. Acest lucru poate fi valabil, însă operatorul bulgar nu poate cere nimic turiștilor pentru că nu avea contracte cu ei. Sunt conștienți că acești turiști au plătit camerele de hotel, altfel nu ar fi ajuns în Bulgaria. Nimeni nu a oblicat operatorul bulgar să colaboreze cu partenerul rus care oricum avea datorii. A fost decizia lor. Iar acum, acești turiști trebuie să plătească un preț dublu vacanța achiziționată”, a spus Tyurina.
RST a contactat Agenția Federală Rusă pentru Turism pentru ca aceasta să ia legătura cu Ministerul bulgar al Economiei, Energiei și Turismului pentru a rezolva problema turiștilor. Potrivit purtătorului de cuvânt, ministrul bulgar a fost deja informat despre această problemă, iar Vassy a fost avertizată că atitudinea pe care o are față de turiști este de neacceptat. În prezent, situația îi vizează pe aproximativ 250 de turiști ruși, aflați în Bulgaria.
Cherry Tour a intrat oficial în faliment pe data de 2 septembrie, lăsând în Croația câteva sute de turiști. Operatorii de turism croați declară că agenția le este datoare cu  o sumă mare de bani în euro, în timp ce asigurarea turoperatorului Cherry Tour este estimată la 1,5 milioane de leva.
Citește și Agențiile de turism care trebuie evitate