“Legea din L.A este clară: angajaţii trebuie să primească cel puţin salariu minim pe economie, orice mai puţin este ca o palmă în faţa muncitorilor. Este o corporaţie majoră care ar trebui să ştie regulile”, a declarat avocatul oraşului, Mike Feuer.

Salariul minim pe economie în Los Angeles este în prezent de 10,50 dolari pe oră pentru companiile care angajează peste 26 de oameni. Până sâmbătă va ajunge la 12 dolari pe oră şi va atinge 15 dolari pe oră în 2020.

Autorităţile oraşului au început o anchetă privind furtul salariilor după ce au primit o informaţie de la un angajat al restaurantului.

O analiză a înregistrărilor financiare ale companiei arată că Carl`s Jr nu a plătit salariul minim la 37 de muncitori, angajaţi în mai multe restaurante, între iulie şi decembrie 2016.

Carl’s Jr este deţinut de restaurantele CKE. Compania a fost condusă de Andrew Puzder, cel care a fost nominalizat de Donald Trump pentru a fi ministru al muncii.

Puzder şi-a retras nominalizarea după ce a pierdut sprijinul republican.

Un purtător de cuvânt al CKE a declarat că societatea a descoperit că a produs o „eroare de salarizare inadecvată” în luna aprilie, ca urmare a auditului oraşului, şi „toți angajații au fost rapid răsplătiţi”.

“Am fost datori cu 5,400 de dolari la 37 de angajaţi identificaţi.”, potrivit CKE.

Restaurantele CKE, care și-au mutat sediul din California în Tennessee în martie, dețin și lanțurile Hardee, Green Burrito și Red Burrito. În total, 3800 de restaurante care acoperă 44 de state și 40 de țări, potrivit companiei.