Se pare că H&M va fi nevoit să concedieze zeci de mii de oameni şi să anuleze plata dividendelor, întrucât al doilea cel mai mare retailer de haine din lume şi-a analizat poziţia în criza cauzată de coronavirus şi a închis până acum mai mult de două treimi dintre cele 5.000 de locaţii la nivel global, notează Ziarul Financiar.

Până în prezent, grupul suedez, cu peste 130.000 de angajaţi la nivel global, nu a dat mai multe detalii și nu a specificat câţi dintre aceştia ar fi concediaţi temporar.

Totuși, mesajul transmis de H&M este că decizia „ar putea afecta zeci de mii de angajaţi în toate segmentele businessului”.

Unele concedieri sunt definitive

Totodată, H&M a precizat că în unele cazuri, contractele vor fi terminate definitiv din cauza impactului pandemiei asupra businessului.

„Facem tot ce stă în puterea noastră în grupul H&M pentru a gestiona situaţia, pe fondul coronavirusului. Speranţa mea este că vom putea să reluăm operaţiunile cât mai rapid şi să îi primim înapoi pe clienţi în magazine în toate cele 74 de pieţe. Este o situaţie extraordinară în care suntem forţaţi să luăm decizii dificile”, a explicat CEO-ul H&M, Helena Helmersson, care a preluat conducerea gigantului în urmă cu doar opt săptămâni.