Ministrul interimar al Finanţelor a declarat, la un post de televiziune, că propunerea specialişilor de a carantina Bucureştiul este „imposibil” de pus în aplicare.

„Bucureştiul nu e comună mai mică în care poţi să închizi practic orice intrare şi ieşire”

Dan Vîlceanu a fost întrebat despre scandalul pe care Guvernul interimar condus de Florin Cîţu îl duce cu specialiştii care cer carantinarea Bucureştiului. Acesta nu a declarat că nu este posibil să se ia o astfel de decizie.

„Specialiştii îşi spun punctul de vedere în organismele de la Ministerul Sănătăţii şi după aceea acele hotărâri trebuie puse în practică, conform legii, prin hotărâri de Guvern. Altfel, ele nu se pot aplica. E important să poţi tehnic şi în mod real carantina Bucureştiul, de exemplu.

A mai fost această discuţie anul trecut şi ştiţi foarte bine că era imposibil. Şi dumnevoastră puneaţi întrebarea: cum să carantinezi o zonă sau tot Bucureştiul? E imposibil să faci asta. Tocmai de aceea vă spun că specialiştii din punct de vedere medical propun o măsură – să carantinăm Bucureştiul.

Numai că Bucureştiul nu e comună mai mică în care poţi să închizi practic orice intrare şi ieşire. Bucureştiul e foarte mare şi e aproape imposibil să faci o carantinare”, a afirmat Dan Vîlceanu, în direct la România TV.

Carantina în București, necesară?

Institutul Național de Sănătate Publică a solicitat intrarea Bucureștiului în carantină, pe o perioadă de două săptămâni, în condițiile în care numărul infectărilor este într-o creștere permanentă.

Premierul Florin Cîțu, însă, a afirmat joi, în contextul în care a anunțat că intenționează să adopte noi măsuri restrictive printre care și impunerea obligativității certificatului verde și în supermarketuri, că nu s-a luat în calcul la acest moment carantinarea Bucureștiului şi a subliniat că autorităţile au în vedere alte măsuri pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.