Vreme frumoasă la început de săptămână. Pentru ziua de luni, 5 iunie, românii vor avea parte de temperaturi ridicate, cu maxime de la 20 de grade pe litoral și care ajung la 28 de grade în nord-vestul României. Vor fi, însă, și zone unde sunt anunțate averse, descărcări electrice și grindină.

În Dobrogea, vremea va fi frumoasă toată ziua, iar vântul devine ceva mai insistent pe litoral. Temperaturile se vor ridica la 26 de grade în zona Bărăganului.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei se încălzește și se vor înregistra 26-27 de grade spre prânz. În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina va fi mai cald decât în ziua precedentă. Temperaturile ajung la 27 de grade, dar în zonele înalte apar câteva reprize de ploaie. Vor fi și descărcări electrice și s-ar putea să cadă grindina.

Zonele unde vremea va fi ușor instabilă

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, vremea va fi ușor instabilă mai ales pe timpul nopții. Va ploua și se vor înregistra 25 de litri de apă pe metru pătrat. În zona de vest a țării se încălzește, dar și aici spre seară va ploua. Temperaturile maxime ajung la 27-28 de grade. Vor fi însă înregistrate averse și descărcări electrice. Vântul bate mai tare în sudul Banatului, dar se intensifică și pe timpul ploilor.

În Transilvania va fi frumos spre amiază, cu 26 de grade în vestul provinciei. Spre seară, ANM anunță că va ploua și vor fi  descărcări electrice și chiar grindină. În Oltenia vremea se îmbunătățește și vor fi temperaturi în creștere. În zonele mai înalte după-amiază s-ar putea mai vină o ploaie de scurtă durată. În sudul țării continuă vremea frumoasă iar după prânz se vor înregistra 26-27 de grade.

Apa mării are în jur de 21 de grade

În București, vremea va fi frumoasă și temperaturile ajung la 27 de grade. La munte, în schimb, instabilitatea atmosferică se face simțită în a doua parte a zilei. Sunt anunțate ploi, care pot aduce 25 de litri de apă pe metru pătrat, dar și condiții de grindină. Vântul bate mai tare pe creste, în special în Carpații Meridionali.

La mare găsim vreme frumoasă, cer senin dimineața și câțiva nori după prânz. Vântul devine ceva mai insistent, iar maximele se opresc pe la 22 de grade. Conform informațiilor venite de la ANM, apa mării are în jur de 21 de grade.