Alianța USR-PLUS spera să dea lovitura cu Dan Barna la alegerile prezidențiale și să intre în turul 2. Nu au avut nicio șansă. Barna a pierdut clar lupta pentru locul 2 cu Viorica Dăncilă. A avut cu zece procente mai puțin ca șefa PSD.
Acum, liderii USR-PLUS se reorientează. Au decis să îi ofere votul lui Klaus Iohannis, pe care îl văd șef la Cotroceni încă un mandat de cinci ani de zile. Primul care a dat semnalul a fost deputatul Claudiu Năsui.

„A trecut o bătălie, dar lupta continuă.

Alegerile prezidențiale erau cele mai grele pentru USR. E greu în doar câțiva ani de existență să ai o persoană capabilă să înfrângă un președinte în funcție. Nu e ușor să te lupți cu partide care au armate de primari, USR-Plus neavând niciunul. Nu voi face o analiză a voturilor sau a cauzelor acestui rezultat, voi spune doar atât. A fost o luptă contra curentului. Am simțit pe pielea mea în studiouri cum absolut toată lumea a tras pentru turul doi pe care îl avem acum. Domnul Iohannis își dorea un tur doi cu doamna Dăncilă, doamna Dăncilă avea presiune maximă să intre în turul 2. Dan Barna a avut curajul să intre în cursa electorală. A muncit enorm în această campanie, a mers în toată țara și s-a prezentat foarte bine la singura dezbatere organizată. Culmea e că au intrat în turul 2, marii absenți ai acelei dezbateri. Programul de candidat, pentru cineva care nu este președinte în funcție și nici nu a fost prim-ministru, este foarte dur, iar el l-a ținut cu brio.

Nu voi face parte din corul pentru care reușitele sunt ale tuturor, dar eșecurile sunt doar ale unora. Acestea sunt momentele în care unora le va fi mai ușor să critice. Eu voi pune umărul la construcție. USR-Plus este mai mult decât o construcție anti-PSD. Scopul nostru nu a fost niciodată să luptăm împotriva unui partid sau a unui om. Dacă problema României era atât de simplă încât să țină de un singur om sau de un singur partid, ar fi fost bine. Din păcate, problemele României au cauze mai profunde și țin de sistemele pe care le avem. Acelea trebuie schimbate. Am plâns la Colectiv când am văzut cum tot sistemul de sănătate a eșuat. Am fost șocați de crima din Caracal, când am văzut cum are 112 grijă să nu ținem liniile ocupate. Dar niciodată nu am cerut o reformă a sistemului. De fiecare dată ne-am mulțumit cu demisii și sistemul a rămas același. Asta trebuie să schimbăm.

Acum că aceste alegeri au trecut, trebuie să ne concentrăm pe viitor. Pentru următoarele runde de alegeri trebuie să ne concentrăm pe reforme clare și să cerem schimbări sistemice în România.

Legat de turul doi, voi vota Klaus Iohannis pentru un al doilea mandat de președinte al țării, și vă îndemn să faceți la fel. Chiar dacă se va prezenta sau nu la o dezbatere, în acest tur doi avem o singură opțiune: Klaus Iohannis”, a scris Năsui pe o rețea de socializare.