Vladimir Putin nu are nici cea mai mică intenţie să se oprească la Ucraina!

Lista lui Vladimir Putin nu se opreşte la Ucraina! Ce ţară ar putea fi următoarea atacată de Rusia?

Asta crede un istoric american de origine rusă, care avertizează că liderul de la Kremlin va avansa spre vest, în Europa, după ce va pune la pământ Ucraina.

Următoarea ţară pe care a pus ochii Vladimir Putin şi care s-a aflat întotdeauna pe lista Kremlinului este Republica Moldova, afirmă Yuri Feltșinski, autor al cărții „Explozia Ucrainei: Revenirea terorii ruse și amenințarea celui de-Al Treilea Război Mondial”.

„Chiar înainte de a se termina cu Ucraina, dacă vor ajunge în Transnistria în acest proces, vor începe să aibă un război acolo.

Moldova va fi în pericol în clipa în care rușii vor ajunge în Transnistria. Dacă ucrainenii nu reușesc să-i oprească, atunci vor ajunge în Transnistria și vor declanșa războiul în Moldova.

Și Moldova, desigur, nu este membră a NATO. Moldova este pe listă – mereu a fost pe listă”, a declarat istoricul american, într-un interviu acordat jurnaliştilor britanici de la Express.

Totul pare plănuit cu mult timp în avans! Moscova eliberează deja din 2014 paşapoarte ruseşti locuitorilor din Transnistria

Yuri Feltșinski a respins ideea că Vladimir Putin s-ar putea mulţumi doar cu cucerirea Donbasului sau a regiunilor ocupate în prezent, cum ar fi Herson, care a fost una dintre primele care au căzut după ce a început invazia rusă.

Istoricul american subliniază că în Transnistria s-au pus bazele pentru această idee de acum aproape un deceniu, „trupele rusești de menținere a păcii” rămânând în zonă de la căderea Uniunii Sovietice.

Estimările plasează numărul oficialilor ruși de „menținere a păcii” din Transnistria la aproximativ 2.000, mai scriu jurnaliştii britanici.

„De fapt, el (Putin – n.red.) se gândea la Ucraina în ansamblu, pentru că apoi plănuia să se îndrepte spre Moldova.

În Moldova, în Transnistria, există aproximativ 220.000 de persoane vorbitoare de limbă rusă cărora guvernul rus a început să le elibereze pașapoarte rusești.

Au început să facă asta pentru prima oară în 2014”, a mai explicat Yuri Feltșinski.

În anul 2006, rezultatul unui referendum a arătat că 97,2% dintre alegătorii transnistreni ar fi în favoarea aderării la Rusia.