Cât câștigă românii care aleg să meargă la cules de sparanghel în Germania? Oferta publicată de angajatori

Tot mai mulți români sunt interesați să meargă în străinătate pentru joburi sezoniere, după ce restricțiile anti-COVID au fost eliminate. Una dintre țările care prezintă un interes special pentru români este Germania.

Totuși, câți bani poate câștiga un român care merge în această țară?

Angajatorii din Germania au nevoie urgentă de personal

De exemplu, un anunț pentru culegători de sparanghel în Germania propune un salariu lunar cuprins între 1.600 și 1.800 de euro, conform unui anunț publicat pe un site specializat în oferte de muncă.

„Avem nevoie urgent de personal în agricultură cu vârsta între 18-58 de ani pentru cules și curățat sparanghel în Germania, orașele Hamburg și Frankfurt. Se lucrează pe un singur schimb, salariul este de 1.600 – 1.800 euro net.

Angajatorul oferă cazare și mâncare sau bani pentru mâncare în fiecare zi lucrătoare și transport organizat. Ofertă valabilă pentru femei, bărbați și cupluri până în 58 de ani.

Se oferă și posibilitatea de alocație pentru copil minor, șomaj și multe alte beneficii (valabil doar pentru persoanele din România)”, este scris în anunțul respectiv.

Propunerea ce vizează salariul minim european

În altă ordine de idei, amintim că şeful Camerei Deputaţilor a scris recent pe pagina sa de socializare că salută proiect care vizează salariul minim european, deoarece ar reprezenta „un beneficiu în special pentru salariaţii din mediul privat românesc”.

„Salut faptul că miniştrii Muncii din Uniunea Europeană s-au pus de acord asupra propunerii de Directivă privind instituirea salariului minim european. Este un proiect pe care PSD l-a susţinut constant în ultimii ani, iar toate iniţiativele noastre de creştere a salariului minim din România au avut în vedere inclusiv încadrarea în acest traseu european.

Sunt convins că adoptarea unui salariu minim la nivelul întregului continent reprezintă un beneficiu în special pentru salariaţii din mediul privat românesc. Avem aproximativ 1,6 milioane de angajaţi cu acest nivel de salarizare în România, ale căror câştiguri trebuie să alinieze în viitor cu cele ale muncitorilor din Spania, Italia sau Franţa”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

De asemenea, liderul PSD adaugă că salariul minim european poate însemna şi un mecanism predictibil pentru mediul de afaceri.

„Este un instrument care va oferi mai multă echitate socială şi va proteja mai bine interesele a milioane de salariaţi”, a completat Ciolacu.