Bani pentru zeci de mii de români. Ministrul de Interne a anunțat că 76.000 de polițiști primesc din ianuarie un nou spor. Anunțul a fost făcut de Lucian Bode. Ministrul Afacerilor Interne, a oferit mai multe detalii pe acest subiect pentru G4Media.ro.

Se dau bani pentru circa 76.000 de angajați ai Poliției Române. Aceștia primesc din luna ianuarie sporul de titlu de specialist de clasă. Acești banii se vor calcula ca procent din salariul de bază și este acordat în trei trepte, de 2,5%, 5% și 7,5%.

”Am ajuns la o soluție cu sindicatele încă din decembrie anul trecut, ceea ce înseamnă că acest spor a intrat în plată în ianuarie. Este un spor care exista în legislație, dar nu fusese acordat până acum. Noi am reușit să îl acordăm”, a spus Bode.

Acordarea sporului are un impact bugetar de 119 milioane de lei anual. Aceste detalii au fost date de ministrul de Interne.

Trebuie să se știe de acești bani

El a mai spus că sindicatele din poliție, care au organizat proteste în care denunță înghețarea salariilor, ar trebui să îi informeze pe angajați despre noul spor plătit.

Trebuie spus că mai multe sindicate ale poliției au protestat în ultimele două săptămâni. Oamenii au reclamat înghețarea salariilor la nivelul anului 2020, în contextul în care zeci de mii de angajați din sectorul privat fie și-au pierdut locul de muncă în pandemie, fie au veniturile scăzute.

De altfel, în urmă cu o zi, Ministrul Lucian Bode a anunțat că peste 18 mii de candidați se bat pe cele peste 2 mii de locuri. Este vorba de concursurile de trecere a agenţilor de poliţie şi a subofiţerilor în corpul ofiţerilor. Ministrul Afacerilor Interne a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în acest sens. El a spus în ce condiții se desfoară examenele. Aceste detalii au fost date în contextul pandemiei de COVID.