Val de amenzi în Sectorul 1. Poliţia Locală a dat amenzi de 500.000 de lei firmelor de publicitate care nu aveau autorizaţii pentru reclama stradală. Anunțul a fost făcut de primarul Clotilde Armand.

“După câteva săptămâni de luptă, Serviciul Disciplina în Construcţii şi Afişajul Stradal din cadrul Poliţiei Locale Sector 1 a dat amenzi în valoare de 500.000 lei pentru toate firmele de publicitate care nu au respectat legea şi nu aveau autorizaţii pentru publicitate stradală. Gata cu mesh-uri, bannere, prisme şi alte improvizaţii care ne sufocă oraşul”, a scris Armand, pe Facebook.

Potrivit primarului, acţiunea Poliţiei Locale va continua până când toate reclamele ilegale vor fi îndepărtate.

“Pentru unii funcţionari din Primărie era un business să închidă ochii la această afacere ilegală, pentru mine nu”, a adăugat Clotilde Armand.

Acuzații dure aduse de Clotilde Armand

De altfel, primarul de la Sectorul 1 a anunțat, în urmă cu câteva zile, că unii angajați din primărie aveau înțelegeri ilegale cu firme de publicitate stradală. Potrivit primarului, aceștia expuneau ilegal publicitate în Sectorul 1. Clotilde Armand asigură cetățenii că această afacere ilegală a luat sfârșit.

”Am desfăşurat o amplă acţiune pentru desfiinţarea de prisme publicitare, mesh-uri și de bannere amplasate ilegal pe domeniul public în Sectorul 1. Vedem cu toții cum Bucureștiul este sufocat de aceste reclame amplasate ilegal, am văzut cu toții cum anumiți funcționari din primărie au profitat de funcția lor și au avut înțelegeri în afara legii cu firmele respective ani de zile. Această afacere ilegală a luat acum sfârșit.

Continuăm curățenia până când nu va mai exista publicitate stradală ilegală în Sectorul 1.”, a scris Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1 a mai spus că vrea ca Baza Pro Rapid să ajungă în administrarea Primăriei Sectorului 1, pentru a putea face investiţii în reabilitarea şi modernizarea sa. ”Reabilităm Baza Sportivă Pro Rapid. Anul trecut, fosta conducere a primăriei a vrut să construiască în locul Bazei Pro Rapid un complex rezidenţial şi să-i schimbe destinaţia.