Jobul unde poți câștiga 4.000 de lei! Nimeni nu vrea să vină să muncească

Radu Tănase spune că în perioada de vară a existat mereu o migrare a personalului din zonele urbane către mare. Cu toate acestea, anul 2021 a venit cu o mare criză de personal în domeniul HoReCa. El mai spune că aproape 40% din personal, în ceea ce privește industria ospitalității, a plecat.

Potrivit reprezentantului, majoritatea s-au decis să își schimbe domeniul de activitate, acum lucrând ca livratori, curiei sau merchandiseri în marile lanțuri de profi. Unii dintre ei au aplicat pentru posturi de curiei în timp ce alții au plecat în străinătate.

”Întotdeauna, în perioada de vară, exista o migrare a personalului din zonele urbane către mare și apoi, la sfârșitul sezonului, veneau înapoi. Iată că în anul 2021 este cea mai mare criză de personal pe care România a avut-o vreodată în domeniul Horeca. Unde s-au dus banii? Avem și răspunsurile. Cel puțin din industria ospitalității, aproape 40% din personal a plecat.

Ce e mai dureros? Este faptul că au făcut o reconversie profesională. Foarte mulți au devenit curieri, livratori, merchandiseri în marile lanțuri de profil, casieri. Foarte mulți au plecat în afara României.”, spune Radu Tănase.

”Oamenii au nevoie de stabilitate”

Reprezentantul industriei ospitaliere a mai spus că oamenii au nevoie de stabilitate deoarece au rate și familii de întreținut. Având în vedere că urmează valul patru al pandemiei, nu se știe ce se va întâmpla în această industrie, motiv pentru care oamenii au vrut să fie siguri.

”Predictibilitatea în industria noastră este foarte scăzută și ca atare oamenii au avut nevoie de stabilitate. Pentru că au rate, au familii de întreținut. Și au vrut ceva care să fie sigur. Cu valul patru, noi nu știm ce se va întâmpla în industrie.

Pe de altă parte, trebuie făcut ceva și cumva statul trebuie să intervină să faciliteze munca în industria ospitalității”, a declarat Radu Tănase, reprezentant al industriei ospitaliere.

Sursă foto: Dreamstime