Potrivit ministrului, sprijinul pentru revenirea în activitate ar putea fi de 35% – 45% din valoarea brută a costului salarial, fiind la început de tip fix şi apoi redus, pe măsură ce activitatea companiei este reluată.

„Urmează să decidem (cuantumul pentru măsurile de susţinere activă care presupun acoperirea unei părţi din costul salarial – n.r.) prin consultările pe care le avem. Avem direcţii care variază de la 35% – la 45%.

Pe aici suntem cu discuţiile între noi şi partenerii sociali. Ţin cont de părerile acestora”, a spus Alexandru.

Cât timp poate fi acordat sprijinul

În ceea ce privește perioada de acordare a sprijinului, potrivit ministrului, acesta ar urma să fie acordat timp de trei luni, cu posibilitatea prelungirii, dar într-un cuantum redus, pe măsură ce activitatea companiei este reluată.

Totodată, ministrul a precizat că sprijinul va fi calculat la valoarea brută din costul salarial pentru că se doreşte „să se imprime această cultură a plăţii contribuţiilor către stat”.

„Rămâne să decidem care este perioada de acordare a acestui sprijin pentru revenirea în activitate. Cel mai probabil, în prima parte va fi un sprijin fix, după care sprijinul va scădea, pe măsură ce activitatea respectivei entităţi economice se reia. Deci, va fi un sprijin care va fi la început într-un anumit cuantum, după care va scădea”, a adăugat Violeta Alexandru.