Clădirea de 9.000 mp a fost proiectată ADN Birou de Arhitectură, care a mai lucrat şi în trecut cu Forte Partners.

Imobilul de birouri va fi ridicat pe un teren achiziţionat anul trecut de la Telekom România. Lotul de 1.700 mp de lângă Palatul Telefoanelor din centrul Bucureştiului a fost tranzacţionat pentru circa 3,3 mil. euro. Proprietatea a făcut parte dintr-un pachet de imobile pe care Telekom a decis să le vândă pentru a se concentra pe telecomunicaţii.

Forte Partners lucrează în paralel la finalizarea complexului de birouri The Bridge de lângă Pasajul Basarab şi la construcţia unui ansamblu rezidenţial cu 352 de apartamente în zona Aviaţiei. Grupul Dedeman, controlat de antreprenorii băcăuani Dragoş şi Adrian Pavăl, a semnat în această vară achiziţia integrală a complexului The Bridge pentru o sumă care depăşeşte 150 mil. euro, ceea ce face tranzacţia a doua cea mai mare de anul acesta de pe acest sector imobiliar.

„Credem în dezvoltările de birouri în zone centrale și ultracentrale și mizăm pe arhitectură, ergonomie, optimizare și design thinking. Centru orașului nu are o ofertă relevantă de birouri clasa A. Avem un istoric reprezentativ în ceea ce privește calitatea arhitecturii și capacitatea de a integra o dezvoltare în țesutul urban, dar și forța de a face dezvoltări non-speculative, pentru care există deja planuri concrete cu clienții noștri”, a declarat după achiziţia terenului Geo Mărgescu, unul dintre fondatorii Forte Partners.

Cine este Forte Partners

Fostul coordonator al activităţilor imobiliare locale ale grupului italian Cefin, fondatorul companiei de consultanţă imobiliară Eurisko şi fondatorul brandurilor Primola şi Nova Brasilia au decis în 2014 să îşi pună proprietăţile şi expertiza la comun, pentru a intra în liga mare a jucătorilor imobiliari. Geo Mărgescu, Ionuţ Dumitrescu şi Johny Jabra au pus la comun, sub cupola Forte Partners, un portofoliu de proprietăţi generatoare de venituri, evaluate la zeci de milioane de euro, printre care se regăsesc clădiri de birouri şi o serie de spaţii comerciale în centrul Bucureştiului, la care se adaugă terenuri în cele mai fierbinţi zone imobiliare.

 

La începutul acestui an, antreprenorul Ionuţ Dumitrescu s-a retras din asociere şi s-a alăturat companiei One United. Astfel, libanezul Johny Jabra rămâne principalul asociat al Forte Partners. Alături de fratele său, Jihad Jabra, şi-a început afacerile în România comercializând cafeaua Nova Brasilia, brand vândut în 2001 americanilor de la Kraft. Banii au fost investiţi în producţia de ciocolată şi biscuiţi, care cuprindea brandurile Primola şi Ulpio. În 2011, familia austriacă Meinl a cumpărat de la fraţii Jabra brandul Primola, fabrica din Berceni rămânând în continuare în proprietatea acestora. În plus, ei au mai cumpărat în 2015 o parte din activele producătorului de lactate Lactaprod din Brăila, aflat în faliment.

În paralel cu afacerile din domeniul alimentar, investitorii au intrat şi pe piaţa imobiliară, unde au dezvoltat clădirea de birouri Nova Building (6.800 mp) din zona Dimitrie Pompeiu. Imobilul a fost pus pe piaţă şi închiriat de banca Italo-Romena în 2008, iar patru ani mai târziu vândut către bancă pentru circa 15 mil. euro. Fraţii Jabra mai deţin o serie de clădiri de birouri de dimensiuni mici şi medii precum Beller Office Building (500 mp), din zona Dorobanţi şi imobilul Aurel Vlaicu Office Building (2.356 mp), de pe Şoseaua Pipera. Şi proprietăţile lor au intrat acum în portofoliul Forte Partners.