Revoltă pe scena politică după ce o nouă categorie de pensionari ar urma să apară în doar câteva zile. Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR, trage semnalul de alarmă în acest context.

Noua categorie de pensionari, dincolo de morală. Apel disperat către premierul Ciucă

Acesta îi cere ferm premierului Nicolae Ciucă, să dea cât mai repede de urgenţă Ordonanţă de Urgenţă pentru a împiedica intrarea în vigoare a pensiilor speciale ale aleşilor locali, care, potrivit Codului Administrativ, ar urma să intre în plată de la 1 ianuarie 2022.

Mai exact, acesta susține că ”zeci de mii de oameni care au ţinut, mulţi dintre ei, administraţiile şi comunităţile în subdezvoltare, vin acum să ceară pensii speciale”. Totodată, purtătorul de cuvânt al USR a mai subliniat faptul că impactul bugetar al acestor pensii este de aproximativ 600 de milioane de lei.

El a adăugat că această nouă categorie este una de inechitate și dincolo de morală, iar premierul Ciucă este singurul care mai poate face ceva. Totodată, purtătorul de cuvânt al USR subliniază faptul că premierul nu ar trebui să rămână la ”mâna unor primari”, ci să fie ”un om demn”.

”Fiți un om demn!”

”Dincolo de inechitate, dincolo de morală, este important, domnul Ciucă, să vorbiţi în coaliţie, ştiu că vă este greu, însă avem pretenţia de la dumneavoastră, şi noi şi românii, să nu fiţi la mâna unor primari, ci să fiţi un om demn”, a declarat Moşteanu.

În același timp, deputatul USR a mai adăugat că partidul din care face parte a încercat de-a lungul timpului să elimine aceste pensii speciale ale aleşilor locali prin Parlament şi a depus un proiect de lege în acest sens, care este blocat la Senat.

În acest context, el precizează că nu este târziu nici acum ca PNL și PSD să discute proiectul de lege, iar apoi să îl voteze pentru a merge spre promulgare.

”Nici acum nu ar fi târziu, dacă parlamentarii PNL şi PSD l-ar pune pe ordinea de zi, am putea dezbate şi vota săptămâna aceasta şi apoi promulgat săptămâna viitoare”, a afirmat el.

Deputatul USR a adăugat că este inacceptabil să apară o nouă categorie de pensii speciale, având în vedere situația celorlalți pensionari de rând din România.

”Vedem că actuala coaliţie îşi protejează foştii primari şi foştii preşedinţi de CJ. Este inacceptabil să avem o nouă categorie de pensii speciale, trebuie tăiate cele vechi şi nu create altele noi. Domnule Ciucă, daţi OUG cât mai repede, mai sunt 18 zile”, a arătat Moşteanu.