Pensionarii din Iași o să primească ajutoare sub formă de tichete sociale. Bonurile sunt oferite în cadrul unei acțiuni realizată cu ocazia sărbătorilor de iarnă din acest an.

„Cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă din acest an pensionarii ieșeni vor primi ajutoare sub formă de tichete sociale valorice. Acțiunea, ajunsă la ediția a XVII-a, este organizată de către Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Socială.

Beneficiarii campaniei sunt 11.587 de pensionari ale căror pensii cumulate nu depășesc suma de 1.100 de lei inclusiv (pensionari de drept și pensionari pe caz de boală). Valoarea unui carnet cu tichete sociale este de 100 de lei, fiind compus din 10 tichete a 10 lei fiecare.

Pentru a primi astfel de tichete valorice pensionarii trebuie să se afle în baza de date a Casei Județene de Pensii, să aibă domiciliul în Municipiul Iași și să se afle în plată cu luna noiembrie 2021.

Tichetele valorice vor fi distribuite în perioada 13 decembrie 2021 – 12 martie 2022, în mai multe locuri din oraș, în intervalul orar 8.30 – 15.30.”, transmite Direcția de Asistență Socială Iași.

Se majorează pensiile!

Ministrul Muncii, Marius Budăi a declarat că punctul de pensie o să fie majorat de la 1.442 de lei la 1.586 de lei începând cu 1 ianuarie 2022.

De asemenea, ministrul a explicat că pensia minimă o să crească. Astfel, niciun pensionar nu o să mai primească 800 de lei.

„Ieri am semnat cele două ordonanțe de urgență, una împreună cu doamna ministru Firea, care se referă la distribuirea celei de-a 13-a indemnizații pentru persoanele cu dizabilități și majorarea alocațiilor, care intră în vigoare la 1 ianuarie 2022 și a doua care se referă la majorarea punctului de pensie, de la 1.442, la valoarea de 1.586 de lei și majorarea pensiei minime de la 800 la 1000 lei.

Începând de astăzi își urmează cursul în avizarea interministerială să le putem aproba pe ambele în ședință de Guvern, să fie bază pentru construcția bugetului pe anul 2022.

Suntem deja la Casa Națională de Pensii pregătiți cu infrastructura, calculele sunt făcute, totul este oficial.”, a spus Marius Budăi, la Realitatea PLUS.