Consilierii USR au decis să blocheze proiectul primarului Robert Negoiţă de mutare a circulaţiei de pe Bulevardul Unirii în subteran, cu toate că zona respectivă cu pasajul Unirii, este în continuă deteriorare.

Cum arată proiectul primarului Robert Negoiţă

Primăria Sectorului 3  are ca scop realizarea investiției denumită „Amenajarea unei structuri urbane integrată natural prin reorganizarea traficului auto pe bd. Unirii – Tronson Piața Unirii – Piața Alba Iulia, sector 3, București”.

Proiectul său prevede amenajarea unei zone exclusiv pietonală, pe întreaga tramă stradală, intens înverzită, unde se vor putea desfășura activități de entertainment, leisure și/sau economice. Inițiativa presupune devierea circulației auto și mutarea zonelor de parcare exclusiv pentru autoturisme, pe trei niveluri subterane, având următoarele funcțiuni principale:

Subsol – 1 – amenajarea de spații destinate parcării autovehiculelor și accesele către acestea;

Subsol – 2 – preluarea circulației de pe străzile adiacente bulevardului prin asigurarea racordării cu acestea și amenajarea de spații destinate parcării autovehiculelor și accesele către acestea;

Subsol – 3 – preluarea circulației de pe traseul principal – bulevardul Unirii – prin amenajarea de benzi de circulație pe două sensuri de deplasare.

Primarul Sectorului 3 urmărește diminuarea poluării

Schimbările vor diminua poluarea provocată de gazele de eșapament, creșterea suprafeței de spațiu verde și punerea în valoare a elementelor decorative existente deja. De asemenea, investiția ar putea genera o dezvoltare economică prin atragerea de consumatori în zona pietonală, având o suprafața impresionantă.

În vederea elaborării documentației pentru autorizarea lucrărilor de construcție, Primăria Municipiului București a emis Certificatul de urbanism nr. 527 R/1860867 din 21.07.2020 care are valabilitate 24 de luni de la data emiterii.

Din nefericire pentru Robert Negoiță, proiectul său a fost blocat de consilierii USR, potrivit romaniatv.net.

Proiectul primarului din Sector 3, blocat de USR

În urma acțiunilor USR, Robert Negoiță a răbufnit. Acesta i-a solicitat o întrevedere pe tema respectivă președintelui partidului USRPLUS, Dacian Cioloș.

„Suntem la sediul central al USR, unde am venit să depun o scrisoare în atenţia domnului preşedinte Cioloş. O scrisoare în care îi spunem situaţia de la Sectorul 3, în care Primăria a reuşit să fie blocată de majoritatea formată, în principal din USR şi PNL. Principalul artizan este USR, cel mai mare grup politic din Consiliul Local Sector 3. Printre blocajele pe care le-am descris aici, zece, ele sunt multe, dar am descris în scrisoare zece puncte de blocaje.

Că dacă n-ar fi de plâns, ar fi de mare râs. Dar consilierii nu sunt nişte stand-up comedianţi, ci sunt nişte inşi care se joacă cu votul şi generează blocaje. Vreau să prezint această situaţie preşedintelui USR PLUS şi să îi cer, nu doar opinia, ci şi o întâlnire pentru a-i descrie, pentru a-i spune toate dificultăţile pe care le avem la Sectorul 3 şi vreau să ştiu care e opinia dumnealui. Dacă le cunoaşte şi dacă le acceptă.

Dacă este de acord ca un consiliu, ca un sector, cel mai mare sector din Bucureşti şi care este cea mai mare comunitate locală din România cu jumătate de milion de cetăţeni, să fie blocată de nişte inşi, nişte cetăţeni care au primit votul cetăţenilor pentru ca dumnealor să genereze într-un mod ticălos blocaje. Sunt foarte curios şi aştept cu interes un răspuns, în speranţa că vom reuşi să deblocăm această situaţie gravă din Sectorul 3”, a declarat Robert Negoiţă într-un live pe facebook din faţa sediului USR PLUS.