Astfel, funcția de CEO al subsidiarei din România a companiei energetice MET Group, a fost ocupată de Florin Frunză.

Începând cu data de 02 septembrie 2020, Florin Frunză este noul CEO al MET România preluând de la Petre Stroe atribuțiile pentru a conduce operațiunile locale ale grupului MET. Florin Frunză se alătură grupului MET după ce a activat la OMV Petrom. A lucrat pentru OMV Petrom începând cu anul 2007 deținând diverse poziții de conducere în cadrul companiei și a fost numit Administrator Unic al OMV Petrom Gas SRL în 2015. În paralel, începând cu anul 2019, a ocupat și funcția de Vicepreședinte pentru Dezvoltarea Afacerilor Downstream Gas. Are o vastă experiență în domeniul serviciilor de gaze naturale, energie electrică și energie regenerabilă, informează compania.

Ce va face Petre Stroe în noua sa funcție

În noua sa funcție de președinte neexecutiv al Consiliului de Administrație, Petre Stroe va acționa în calitate de consilier, susținând obiectivele de dezvoltare ale companiei. Acesta s-a alăturat MET România în 2015 și a jucat un rol cheie în creșterea dinamică a companiei atât organic, cât și prin achiziții.

„Aș vrea să-i mulțumesc domnului Stroe pentru contribuția sa de-a lungul timpului și mă bucur să îi urez domnului Frunză bun venit în cadrul MET, să îl felicit pentru această numire și să-i doresc succes în noul său rol. Sunt încrezător că domnul Frunză este persoana potrivită pentru a continua succesul MET România. Ne dorim să creștem și să ne consolidăm performanțele în afaceri pe piața românească”, a declarat Benjamin Lakatos, CEO al MET Group. 

MET intenționează să-și continue strategia în România prin extinderea portofoliului de utilizatori finali și prin creșterea numărului de clienți, atât în domeniul gazelor, cât și al energiei electrice. În plus, în conformitate cu aspirațiile Grupului MET de creștere la nivel regional, sunt analizate oportunitățile de investiții în active pentru a crea sinergii cu portofoliul de utilizatori finali și cu alte activități ale Grupului.

MET Group este o companie europeană integrată de energie, cu sediul central în Elveția, cu activități în domeniul gazelor naturale, energiei electrice și petrolului, axată pe comerțul angro de mărfuri multiple, tranzacții și vânzări, precum și infrastructură energetică și active industriale. Grupul MET este prezent în 14 țări prin filiale, 26 de piețe naționale de gaze și 22 de hub-uri comerciale internaționale. Grupul este deținut în proporție de 80% de managerii și angajații săi și 20% de Keppel Corporation, o entitate cotată la bursa din Singapore. Forța de muncă a companiei este de peste 1.600 de angajați, reprezentând 35 de naționalități.

Primele activități ale Grupului MET pe piața aprovizionării cu gaze naturale din România au început în 2009. De atunci, MET România Energy s-a extins prin fuziuni și achiziții, iar în prezent se află printre principalii furnizori privați, acoperind segmentul de energie electrică, gaze naturale și servicii energetice. Garanția pentru continuitatea succesului este dată de echipa tânără, energică și profesionistă.