În acest weekend, peste 400 de angajaţi ai Societăţii de Transport Bucureşti sunt implicaţi într-o acţiune de curăţare şi igienizare a mijloacele de transport din parcul STB, fiecare vehicul fiind spălat în interior şi exterior, inclusiv pentru îndepărtării graffiti-urilor.

„Societatea de Transport Bucureşti desfăşoară în acest weekend (29-30 august) încă o acţiune de curăţare şi igienizare a vehiculelor, care face parte din campania începută înaintea declanşării pandemiei de coronavirus. Astfel, sâmbătă şi duminică, peste 400 de angajaţi s-au mobilizat în autobaze şi depouri pentru a curăţa şi igieniza mijloacele de transport din parcul STB SA.

Pentru fiecare vehicul care va ieşi în traseu, va fi aplicat programul aprofundat de spălare şi igienizare în interior şi exterior, precum şi neutralizarea graffiti-urilor”, se arată într-un comunicat transmis, sâmbătă, de Primăria Capitalei.

STB dezinfectează zilnic, conform prevederilor legale, toate vehiculele din parcul circulant

Conform aceleiaşi surse, curăţenia vehiculelor se realizează zilnic, iar scopul acţiunii de la sfârşit de săptămână este de a spori gradul de confort oferit călătorilor.

„Totodată, fiecare vehicul va fi monitorizat pentru a se urmări menţinerea unui aspect decent. În contextul pandemiei de coronavirus, STB SA a luat toate măsurile de precauţie necesare şi dezinfectează zilnic, conform prevederilor legale, toate vehiculele din parcul circulant. STB SA face apel la călători să respecte eforturile angajaţilor săi şi să păstreze curăţenia, atât în vehicule, cât şi în staţii, dovedind un comportament şi spirit civic responsabil”, precizează Primăria.

O nouă linie de autobuz a fost înfiinţată în Capitală

În urmă cu doar câteva zile, primarul Gabriela Firea anunţa înfiinţarea unei noi linii de autobuz în Sectorul 4.

„Am infiintat o nouă linie de autobuz în cartierul Apărătorii Patriei, din sectorul 4 al Capitalei! Va avea indicativul 241 si va asigura transportului cetățenilor din cartierele rezidențiale construite în zona cuprinsă între Șos. Berceni – Bd. Metalurgiei – Str. Turnu Măgurele.

Linia 241 va funcţiona de la Cartierul Apărătorii Patriei pe Şos. Berceni, Bd. Metalurgiei, Drumul Binelui, Str. Aurel Perşu, Drumul Dealul Aluniş, Str. Poştalionului – Biserica „Sfinții Brâncoveni”, cu întoarcere pe Drumul Binelui, Bd. Metalurgiei, Drumul Jilavei, Str. Turnu Măgurele, Şos. Berceni.

Prin dezvoltarea rețelei de transport către noile cartiere rezidențiale, mii de locuitori vor putea accesa mult mai ușor mijloacele de transport în comun, fără a mai fi nevoiți să se bazeze exclusiv pe autoturismul personal”, a scris edilul-şef al Capitalei pe pagina sa de Facebook.