Guvernul vea să ia unele măsuri legate de legislația muncii și are în vedere și modificarea legii pensiilor, cea care tocmai a fost adoptată. Potrivit dcnews, una dintre schimbările pe care Executivul vrea să le aplice are legătură cu combaterea evaziunii fiscale și a muncii la negru. La acest capitol, membrii Cabinetului Dăncilă ar vrea să adopte unele măsuri de înăsprire a sancțiunilor. Un proiectul de lege, în această direcție, va fi depus la mijlocul anului, mai precis în luna iunie.

Guvernul vrea să aplice și mai multe prevederi legislative legate de muncă, proiecte de lege care sunt planificate a fi inițiate în acest an. Una din acestea este cea legată de intoarcerea în țară a românilor și inserția acestora pe piața muncii. Ministerul Muncii are va iniția și o modificare a legii asistenței sociale în principal pentru asigurarea a cel puțin un asistent social în fiecare localitate.

Guvernul mai are în vedere pentru luna martie, modificarea Legii pensiilor, dar detalii nu au fost făcute publice încă.
La mijlocul anului se va lua în discuție și se va iniția o hotărâre de GUvern pentru stabilirea noilor reguli privind sporurile salariale din apărare, ordide publică și securitate națională, respectiv pentru militari și polițiști.

În toamnă, Ministerul Muncii va iniția un proiect de hotărâre care vizează noul contingent de muncitori străini care vor fi admiși în anul 2020.

La sfârșitul anului, Executivul va iniția și proiectul de HG pentru stabilirea salariului minim brut pentru anul 2020.