Camera Deputaţilor a adoptat tacit, miercuri, 14 iniţiative legislative. Printre acestea, mai multe proiecte se referă la modificarea Legii Educaţiei Naţionale.

Astfel, şcoala ar putea începe mai devreme de anul viitor. Printre iniţiativele legislative adoptate tacit se numără şi proiectul de lege iniţiat de senatorul PSD Liviu Pop care prevede că anul şcolar începe în prima zi lucrătoare a lunii septembrie.

Un alt proiect care a trecut de Camera Deputaţilor este cel care prevede posibilitatea cadrelor didactice specializate pentru cultura romani de a accede la posturile de inspectori şcolari, fără îndeplinirea condiţiilor impuse pentru ocuparea acestor categorii de posturi. Deputaţii au adoptat tacit şi propunerea legislativă care interzice rectorilor şi prorectorilor să aibă funcţii de conducere în partide politice, scrie Agerpres.

În final, o veste bună care priveşte elevii din ciclul primar: ei ar putea primi tichete educaţionale în valoare de 400 de lei. Este vorba despre un proiect de lege, iniţiat de 26 deputaţi PNL, care se referă la emiterea de către Ministerul Educaţiei Naţionale a unor tichete pentru preşcolarii şi elevii de până în clasa a IV-a, din învăţământul de stat sau privat, pentru plata serviciilor de tipul „Şcoala după şcoală”. Tichetele educaţionale sunt în valoare de 400 lei lunar/copil.

Proiectele adoptate tacit de Camera Deputaţilor urmează să intre în dezbaterea Senatului, care este for decizional în cazul acestor acte normative.