Compania a precizat că Obermann, al cărui contract urma să expire la sfârşitul lunii octombrie 2016, i-a cerut consiliului de supraveghere să-l elibereze de îndatoririle sale începând cu sfârşitul lunii decembrie anul următor, cererea sa fiind aprobată.

"Este un moment bun pentru a pregăti transferul conducerii şi a asigura o tranziţie armonioasă" , a anunţat Oberman într-un comunicat.

În vârstă de 49 de ani, Rene Obermann lucrează pentru Deutsche Telekom de 16 ani. Numirea sa în funcţia de director general al grupului la sfârşitul lui 2006, când avea 46 de ani, l-a făcut cel mai tânăr CEO al unei mari companii germane. În ultimi ani, însă, nu a luat nicio iniţiativă majoră şi în 2011 a înregistrat un eşec când a încercat să vândă filiala de telefonie mobilă din SUA către AT&T.

Ministerul german de Finanţe şi-a exprimat regretul faţă de decizia Rene Obermann, dar a salutat alegerea directorului financiar pentru a-i succeda în funcţie. Statul german deţine în continuare 32% din acţiunile Deutsche Telekom.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE, care la rândul său deţine 54,01% din Romtelecom. Divizia de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).
Sursa: Agerpres