Antoine Doucerain îi va fi subordonat lui Nicolas Maure, director de operațiuni Groupe Renault pentru Regiunea Eurasia, din care face parte şi România, a anunțat compania într-un comunicat remis presei.

“Aș dori să îi mulțumesc și să-l felicit pe Yves Caracatzanis pentru implicarea sa, conducând echipele talentate din România: lansarea industrială și comercială a Noului Duster – marca Dacia depășește propriile recorduri istorice de vânzări în Europa, iar modelul nostru de business, Global Access, din faza de design și până la post-vânzare, reprezintă un atu incontestabil pentru Groupe Renault.”, a declarat Nicolas Maure, care s-a aflat la conducerea Automobile Dacia anterior lui Yves Caracatzanis.

Antoine Doucerain îi succede lui Yves Caracatzanis, care va prelua o altă funcție în cadrul Groupe Renault.

“Contez pe Antoine Doucerain pentru menținerea acestei dinamici, pentru că România, mai mult ca niciodată, are un rol cheie în planul strategic de dezvoltare al Groupe Renault, Drive the Future”, a mai spus, în comunicat, Nicolas Maure, director de operațiuni Groupe Renault pentru Regiunea Eurasia.

Cine este Antoine Doucerain


Antoine Doucerain activează în cadrul grupului Renault din anul 1993. A debutat în cadrul Direcţiei de Inginerie Logistică din cadrul Renault, apoi și-a continuat cariera în domeniul Fabricaţiei, mai întâi la uzina din Douai, unde ocupă succesiv posturile de şef departament Montaj, director Tehnic, director adjunct Fabricaţie, iar mai apoi, în 2010, a fost numit director al uzinei din Maubeuge, unde asigură  lansarea Kangoo ZE şi pregătirea modelului Citan pentru Daimler.

 

În 2012, Antoine Doucerain merge în Brazilia pentru a coordona crearea unei noi uzine Nissan şi începerea producţiei modelelor Micra şi Versa. Din mai 2015 se întoarce în Franţa şi ocupă funcţia de director industrial, asigurând coordonarea a 8 uzine ale Renault (Polul industrial Vest) cu un nivel ridicat de performanţă.

Groupe Renault este constructor de automobile din anul 1898, fiind prezent în 127 de ţări. În 2017, compania a raportat 3,76 milioane de vehicule vândute.

În 2016, Groupe Renault România a depăşit 5 miliarde de euro, cifră de afaceri. Grupul, pentru care lucrează 17.000 de angajaţi, este lider pe piaţa locală cu mărcile Dacia şi Renault.