Naționala de rugby a României a convocat trei noi jucători pentru următoarele două meciuri de la Cupa Mondială de Rugby din Franța. Gabriel Pop, Taylor Gontineac și Hinckley Vaovasa sunt indisponibili din cauza accidentărilor.

Schimbări în naționala României de rugby din cauza accidentărilor

Astfel, aceștia vor fi înlocuiți cu centrii Alexandru Bucur (SCM USV Timișoara) și Mihai Graure (CS Dinamo), precum și mijlocașul la deschidere Luca Nichitean (CSM Știința Baia Mare).

Gontineac s-a accidentat în meciul cu Africa de Sud și a fost diagnosticat cu o luxație posterioară de umăr drept și fractură posterioară de glenoidă. Vaovasa suferă de o leziune de labrum la umărul stâng, iar Pop are o leziune la mușchiul oblic extern la nivelul coastei 11.

Cristi Chirica și Vlad Neculau, titulari în ambele partide disputate la Cupa Mondială, sunt în plină recuperare în urma unor întinderi musculare abdominale.

Tudor Boldor, care a suferit o disjuncție acromio-claviculară la umărul stâng, este incert pentru partida cu Scoția.

Pe perioada Cupei Mondiale de rugby, echipa României este cantonată la Bordeaux, antrenamentele fiind efectuate la Libourne, pe Stadionul Jean-Antoine Moueix.

România va întâlni naționala Scoției pe 30 septembrie

Naţionala de rugby a României continuă evoluţia la Cupa Mondială, următorul meci fiind pe 30 septembrie, la Lille, cu Scoţia. În primele două partide, România a fost învinsă de Irlanda cu 82-8 şi de Africa de Sud, cu 76-0.

De menționat că selecţionata Scoţiei a învins duminică, 24 septembrie, cu scorul de 45-17 echipa Tonga, într-o partidă din Grupa B a Cupei Mondiale de rugby.

Scoţienii s-au detaşat rapid, obţinând punctul pentru bonus ofensiv înainte de pauză (24-10), iar apoi au continuat apoi să domine jocul şi în repriza secundă.

Cu 5 puncte acumulate în două meciuri, Scoţia ocupă poziţia a treia în clasament, după favoritele Irlanda (14 puncte) şi Africa de Sud (10 puncte), ambele cu câte trei partide disputate. Tonga se află pe locul al patrulea, fără niciun punct după două jocuri, la fel ca România (locul 5).