Decizie care ar putea revoluţiona modul în care ne vaccinăm!

Pe viitor, am putea face un vaccin combinat împotriva gripei şi COVID-19

Novavax plănuieşte să combine vaccinul antigripal cu cel împotriva COVID-19. Compania din Statele Unite a anunţat, miercuri, că a iniţiat un studiu clinic de fază timpurie pentru testarea unui vaccin combinat pentru cele două afecţiuni.

Studiul clinic va fi efectuat în Australia şi va fi efectuat pe 640 de adulţi sănătoşi cu vârste cuprinse între 50 şi 70 de ani, relatează agenţia Reuters, potrivit News.ro.

Participanţii fie au fost infectaţi cu SARS-CoV-2, fie au fost vaccinaţi cu un vaccin autorizat împotriva noului coronavirus cu cel puţin opt săptămâni înainte de debutul studiului.

Studiul implică administrarea unei combinaţii între NVX-CoV2373 şi NanoFlu

Fiecare din cele 640 de persoane va primi o combinaţie dintre vaccinul candidat pentru COVID-19 al Novavax, denumit NVX-CoV2373, şi vaccinul său pentru gripă, NanoFlu, împreună cu un adjuvant sau un rapel.

Gregory Glenn, preşedinte pentru cercetare şi dezvoltare la Novavax: “Combinarea celor două vaccinuri (…) ar putea conduce la o eficacitate mai mare pentru sistemul de sănătate şi la o protecţia mai mare faţă de COVID-19 şi gripă, cu o singură doză.”

Novavax a efectuat studii preclinice care au indicat o eficacitate solidă

Încă din luna mai a acestui an, cei de la Novavax anunţau că estimează că vaccinurile combinate pentru gripă şi coronavirus să aibă o importanţă majoră în combaterea variantelor de COVID-19.

Vaccinul combinat NanoFlu/NVX-CoV2373 a avut ca rezultat o eficacitate solidă atât la gripa de tip A şi B, cât şi în protejarea faţă de noul coronavirus, în studiile preclinice efectuate de Novavax.

Compania farmaceutică americană aşteaptă rezultatele studiului clinic în prima jumătate a anului 2022.

Sursa foto: Dreamstime