O nouă funcție de securitate pentru clienții Revolut

Revolut, banca digitală cu peste 3,5 milioane de clienți retail în România și 40 de milioane la nivel global, introduce funcția Protecția Fondurilor, un nivel suplimentar de verificare a identității în aplicație.

Cu ajutorul acestuia, clienții își vor putea proteja mai bine economiile sau investițiile, împiedicându-i pe eventualii hoți de telefoane mobile să aibă acces la banii deținuți în Revolut.

Protecția Fondurilor este un nivel suplimentar de securitate. El este bazat pe recunoașterea facială, care, odată activat, va face imposibilă retragerea de fonduri din contul utilizatorului. Asta în cazul în care telefonul acestuia ajunge în mâna unor răufăcători sau dacă parolele sunt compromise.

Multe bănci mizează doar pe un factor de autorizare biometrică (recunoașterea facială sau recunoașterea amprentei digitale), de obicei incluse în soft-ul aparatului telefonic sau care se activează la deschiderea aplicației. În unele cazuri, răufăcătorii pot schimba imaginea pentru recunoaștere sau pot înlocui amprenta pentru acces.

Revolut
Revolut

Revolut a adăugat Protecția Fondurilor

Pentru un control suplimentar, Revolut a adăugat Protecția Fondurilor. Utilizatorul trebuie să-și verifice identitatea pentru a avea acces la conturile de economii.

Aceasta se realizează prin compararea propriei imagini cu fotografia încărcată în aplicație, atunci când clientul a trecut prin procesul de onboarding.

În acest fel, chiar dacă mecanismele de autentificare bazate pe amprentă sau parolă sunt compromise, clientul tot își poate ține în siguranță:

  • fondurile din contul de economii
  • pe cele investite în instrumentele de tranzacționare
  • criptomonede
  • sau metale prețioase

Revolut este una dintre primele instituții financiar-bancare care implementează această soluție. Momentul nu este întâmplător – în timpul vacanței de vară când utilizatorii călătoresc mai mult sau participă la festivaluri, riscul de a fi victime ale hoților de buzunare crește.

Potrivit statisticilor publicate de presa britanică, în Regatul Unit, la nivelul anului 2022, s-a furat un telefon la 6 minute (în medie).

În România, în 2023, 38% dintre fraudele înregistrate în rândul utilizatorilor Revolut au fost din categoria fraudelor neautorizate. 69% din sumele pierdute ca urmare a fraudelor au avut drept cauză furturile (sursa: Raportul Revolut FinCrime în 2023).

Clienții sunt, de asemenea, expuși riscului de a li se compromite parolele dacă lasă la vedere ecranul telefonului atunci când introduc parolele de la aplicațiile de banking. Ei se pot confrunta cu sustragerea telefonului chiar în intervalul în care conturile sunt neprotejate.

Revolut
Revolut

Clienții Revolut au nevoie de funcționalități avansate

Cum tot mai mulți clienți Revolut folosesc aplicația bancară pentru a face conturi de economii sau pentru investiții, fondurile economisite sunt de 2,6 ori mai mari decât depozitele din conturile curente. Clienții Revolut au nevoie și de funcționalități avansate de protejare a acestora.

„Pentru noi, frauda și pierderile financiare sunt subiecte foarte serioase. Având în vedere că furturile de telefoane sunt în creștere, mai ales în timpul concediilor, Protecția Fondurilor a fost creată pentru a diminua efectele acestui fenomen, oferind clienților noștri și mai multă siguranță atunci când călătoresc. Utilizatorii vor putea fi liniștiți știind că, și în cazul în care telefonul lor este pierdut sau furat, economiile obținute din greu sunt mai în siguranță”, a comentat Woody Malouf, șeful Departamentului FinCrime la Revolut.

Protecția Fondurilor se lansează luna aceasta ca parte a hub-ului de instrumente de securitate Revolut Secure. Aici sunt reunite funcțiile bancii digitale destinate creșterii nivelului de protejare a banilor deținuți de utilizatorii băncii digitale.

Compania dispune, de asemenea, de sisteme solide de protecție a fondurilor clienților, inclusiv bazate pe:

  • modele de inteligență artificială
  • o echipă de peste 4.000 de profesioniști instruiți în domeniul criminalității financiare (specialiști în fraudă, experți în analiza datelor, experți financiari)

În 2023, Revolut a prevenit fraude estimate la peste 475 de milioane de lire sterline. Compania lucrează constant la actualizarea mecanismelor de protecție pentru a fi cu un pas înaintea escrocilor.