Piermario Di Pietro a fost numit in functia de Chief Operating Officer al companiei Telemobil, operatorul retelei de telefonie Zapp, dupa ce in ultimii patru ani a condus departamentul financiar al organizatiei. El il inlocuieste pe Cuneyt Turktan, care a condus compania in perioada mai 2002 – noiembrie 2005. Cuneyt Turktan a fost numit CEO al operatorului mobil turc Avea, achizitionat recent de catre Oger Telecoms Group.

„Consider noua pozitie pe care o ocup in cadrul Zapp o onoare si o provocare. Prin talentul si tehnologia de care dispunem in cadrul organizatiei noastre, ne vom consolida pozitia de lider de piata in domeniul conectivitatii broadband wireless din Romania”, a declarat Piermario Di Pietro.
Di Pietro este arhitectul singurei finantari obtinute pana in prezent pe plan international de un operator CDMA450, in februarie 2005. Unul dintre criteriile care au stat la baza deciziei de acordare a imprumutului in valoare de 94 de milioane de dolari catre Zapp a fost evolutia financiara excelenta a companiei de la lansarea pe piata a primului serviciu de comunicatii mobile bazat pe o retea CDMA450. Cifra de afaceri a Zapp a evoluat spectaculos de la an la an: 14 milioane de dolari in 2002, 52 de milioane de dolari in 2003 si 93 de milioane de dolari in 2004. Anul 2004 a fost unul de cotitura pentru Zapp, intrucat inca din prima parte a anului compania a trecut pe profit operational.

Sursa: Capital, 13 decembrie 2005