Revista Capital a promovat încă din 1992 trecerea la o economie de piață capitalistă și de atunci până astăzi a scris zeci de mii de materiale despre antreprenori care au reușit să dezvolte afaceri de succes în țara noastră.

Vă propunem să vă exprimați votul pentru 5 antreprenori nominalizați la această categorie care au reușit performanțe deosebite în 2021.

Nominalizații la categoria ”Antreprenorul Anului 2021” sunt:

Ștefan VuzaPreședinte Chimcomplex Borzești

Compania controlată de Ștefan Vuza, Chimcomplex Borzești, a ajuns anul trecut la o evaluare de 5,5 miliarde de lei pe Bursa de Valori București. Compania a înregistrat o creștere de 890% pe piața AeRO, iar acest succes l-a făcut pe Ștefan Vuza să declare că intenționează să achiziționeze Rompetrol Rafinare. 

Gruia Stoica – Președinte și Fondator Grampet Group

Gruia Stoica este președintele și fondatorul Grupului GRAMPET, cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat din România şi din Europa Centrală și de Sud-Est. Compania a devenit prima multinațională cu capital românesc, extinzându-se pe rând în Bulgaria0, Ungaria, Republica Moldova, Germania, Austria, Slovacia, Croația, Serbia, Grecia și Slovenia (în 2021). 

Citește mai mult aici.

Ștefan Mandachi – Fondatorul lanțului Spartan Restaurant

Lanțul de restaurante Spartan, fondat de omul de afaceri Ștefan Mandachi, s-a extins în afara țării și a inaugurat prima locație în Viena, Austria, în 2021. Anul acesta, antreprenorul Ștefan Mandachi va mai deschide cinci restaurante în Spania și o primă locație în Londra. Lanțul de restaurante a fost fondat în 2012 și numără 70 de restaurante, dintre care 27 sunt restaurante proprii și alte 43 sunt în sistem de franciză.

Citește mai mult aici!

Elena Martin – Fondator Skincare

Dr. Elena Martin a făcut specializare la universități de prestigiu din Vestul Europei, pe lângă asta, cu toate că a acumulat destulă experiență în America de Nord, a decis că frontul ei de luptă e România. Specializarea ei este chirurgia plastică. Diversele pachete de produse skincare puse la dispoziție pe site-ul clinicii sale, are la bază o colaborare cu un laborator de top din Spania. Mulțumirea pacienților și a clienților săi este pe primul loc când aceștia îi calcă pragul clinicii din București. 

Adriana Cristea – CEO Arc Parc

Adrian Cristea este fondatoarea primului parc industrial privat din Nord-Vestul țării. Arc Parc Dej a fost înființat în 2005 și a ajuns la o suprafață de 40 de hectare. Pe parcursul anului trecut, firma deținută de Adriana și Ștefan Cristea a achiziționat terenuri pentru a dezvolta încă două parcuri industriale. 

Citește mai mult aici.

[poll id=”869832″]

Votează Performerii Anului 2021 pentru toate cele 10 categorii AICI