Grupul energetic italian Enel S.p.A. a anunțat că, începând de joi, Carlo Pignoloni va prelua funcţia de country manager al Enel România, înlocuindu-l pe Georgios Stassis.

Pignoloni  este fostul manager al operaţiunilor Enel Green Power în Italia. El a absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică la Universitatea Politehnică din Milano şi s-a alăturat Grupului Enel în 1990, ocupând de-a lungul anilor mai multe poziţii în arii diferite de business ale Grupului,

Actualul manager al Enel nu este la prima experienţă în România, întrucât a condus în perioada 2008-2011 operaţiunile locale ale Enel Green Power.

Georgios Stassis, care a condus operaţiunile Enel în România începând cu anul 2016, a fost numit recent CEO şi Chairman al companiei Power Public Corporation (PPC), cea mai mare companie de utilităţi din Grecia, deţinută de stat.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piaţa din România din 2005.

Enel Energie şi Enel Energie Muntenia sunt oferă energie electrică şi gaze naturale, cât şi servicii cu valoare adăugată, pentru circa 3,1 milioane de clienţi. Companiile E-Distribuţie oferă servicii unui număr de 2,9 milioane de clienţi în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie.

În domeniul energiei regenerabile, Enel Green Power România operează capacităţi de producţie de 534 MW, prin tehnologii eoliene şi solare. Enel are peste 3.100 de angajaţi în România.