Lucian Bode: Sondajele nu sunt un factor mobilizator

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat că lipsa de încredere și concentrarea excesivă pe sondaje nu sunt factori mobilizatori pentru partid. El a mai punctat că este important să se vorbească despre realizările PNL.

„Consider că trebuie să fim primii care vorbim despre realizări și să nu ne lăsăm atrași în capcana defetismului. Lipsa de încredere și ochii ațintiți doar pe sondaje nu sunt un factor mobilizator. Sigur, ne folosim de sondaje pentru a ne calibra strategiile și mesajele, dar nu trebuie să ne transformăm în apostolii apocalipsei.

Depinde doar de noi, cum acționăm ca să ne consolidăm ca partid de dreapta și ca opțiune solidă în preferințele românilor”, spune Lucian Bode la Școala de Vară a Organizației Femeilor Liberale.

Ținte ambițioase, dar realiste

Lucian Bode, a subliniat importanța comunicării despre realizările partidului și a evitării pesimismului excesiv. El a susținut că dreapta politică din România înseamnă PNL. Partidul are datoria și responsabilitatea de a comunica eficient această idee pentru a atrage mai multe forțe de dreapta în jurul său, a mai spus Bode.

„Avem datoria și responsabilitatea de a comunica mult mai bine aceste aspecte și de a învinge prejudecăți și reticențe, tocmai pentru a aduna cât mai multe forțe de dreapta în jurul PNL. Și am început acest lucru, după cum bine știți, în această săptămână, în cadrul BPN, am decis demararea procedurilor de fuziune prin absorbție cu ALDE și nu ne vom opri aici. (…)

Vreau să fim conștienți de un lucru – de scorul pe care îl obține PNL la următoarele alegeri, și mă refer la toate rundele de alegeri, depinde viitorul nostru ca partid. Este normal să ne propunem ținte ambițioase dar, totodată, realiste”, a mai spus Bode.

Selecție atentă a candidaților

Bode a punctat că scorul obținut de PNL la viitoarele alegeri va influența în mod direct viitorul partidului. Fiecare filială și structură internă va trebui să facă o selecție atentă a candidaților pentru a convinge electoratul.

„Fiecare filială și structură internă are obligația să facă o selecție atentă a candidaților pentru că vom convinge electoratul doar dacă calitatea acestor candidaturi este una de excepție.

Vor exista baremuri clare de asumare și responsabilități pentru fiecare filială și, în această toamnă, o să transmitem fiecărei filiale un target pe care trebuie să-l atingă la viitoarele alegeri.

Dacă noi în interior nu reușim să ne așezăm în matcă, vom avea doar de pierdut în fața competitorilor politici. Pentru că vor profita de această slăbiciune și își vor crea un avantaj competitiv pe care greu îl vom recupera pe parcurs. Suntem cu toții în această poveste, fără jocuri de pe margine care slăbesc sau să îndepărtează succesul pe care ni-l dorim”, încheie Bode.