Modificări de proporții la cea mai urmărită și cunoscută televiiune din România. Cel mai vizionat jurnal de știri din România, Știrile ProTV, face o schimbare majoră.

Schimbări de proporții la ProTV

Este vorba despre o schimbare majoră în platourile de difuzare. Ultima lor modificare a pupitrului și a graficii a fost în anul 2015. Atunci modificările au fost remarcate de sute de români. Dar acum postul de emisie s-a hotărât să aducă mai multe noutăți.

S-a schimbat pupitrul știrilor, dar și ecranele mai mari din spatele prezentatorului, precum și culoarea siglei. De asemenea, recent Pro TV și-a schimbat și logo-ul, conform paginademedia.ro.

Mai mult, și genericul s-a schimbat, burtierele care înainte erau scrise cu roșu pe fond alb, sunt acum albastru, tot pe fondul alb. Roșul din lateralul burtierei este acum pus dedesubt. Schimbarea graficelor, când vine vorba de intervențiile telefonice, este de asemenea modificată, pupitrul având culoarea dominantă albastru. Imaginile care apar la meteo, cât și în spatele prezentatorului, sunt mai subțiri.

ProTV s-a lansat în 1995

Postul ProTV a fost lansat pe data de 1 decembrie 1995. Acesta a înlocuit în grilă postul Canal 31, cel care era unul exclusiv de sport. Începând cu data de 3 septembrie 1999, și-a deschis emisia cu semnal propriu și pentru Republica Moldova, ProTV Chișinău. Prima transmisie a Pro TV-ului, a fost la ora 19:00, emisie prezentată de către Andreea Esca.

Filmele, emisiunile proprii și meciurile, au început să fie difuzate abia pe 1 decembrie 2006, fiind în format HD.