Este dezastru naţional! Klaus Iohannis a ruinat toate speranţele țării

Este dezastru naţional! Klaus Iohannis a ruinat toate speranţele țării! Conform deputatului european Eugen Tomac, România și Bulgaria au fost propuse să adere la spațiul Schengen.

Propunerea urma să fie discutată pe 5 decembrie 2023, conform agendei provizorii prezentate pe 17 noiembrie 2023. Totuși, în documentul final, prezentat pe 1 decembrie 2023, lipsește propunerea de aderare la spațiul Schengen.

Pe 8 decembrie 2022, a avut loc un vot „umilitor”, iar toți decidenții, inclusiv președintele României,PSD și PNL, precum și conducătorii de atunci și de acum ai Guvernului României, au susținut ferm că România va deveni parte a spațiului Schengen în 2023.

Totuși, Eugen Tomac observă că România încă nu face parte din spațiul Schengen. Acest lucru îl face să se întrebe „Unde a greșit statul român?” și „Ce trebuia făcut în 2023 pentru a facilita intrarea în Schengen?”.

Potrivit lui, Guvernul României ar fi trebuit să dea în judecată Consiliul Uniunii Europene la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. România și Bulgaria ar fi trebuit să abordeze negocierile cu toate statele printr-o abordare comună, având în vedere că votul se dă la pachet pentru ambele țări.

O lipsă de coordonare detaliată între cele două țări a permis poziției radicale a Olandei împotriva Bulgariei să afecteze și România.

Președintele României, Klaus Iohannis, „a fost complet absent”, nefiind implicat eficient în schimbarea evoluției acestui dosar de interes major pentru România. Avea posibilitatea să impună subiectul pe agenda Consiliului European, unde problema extinderii spațiului Schengen nu mai este considerată o chestiune bilaterală, ci una europeană, a explicat Tomac.

„Din păcate, am ratat din nou în acest an intrarea în Schengen, iar anul viitor nu există aproape nicio șansă, deoarece prioritatea pentru statele membre sunt alegerile europarlamentare și apoi alegerea unei noi Comisii Europene.

Cel mai probabil, contextul favorabil pentru a obține o decizie politică unanimă se va putea realiza în 2025, pe timpul Președinției poloneze a Uniunii Europene”, a scris, luni, Eugen Tomac pe contul lui de Facebook.

România nu va intra în spațiul Schengen nici în acest an

Vă amintim că, zilele trecute, Eugen Tomac a comunicat oficial că România nu va deveni parte a spațiului Schengen nici în acest an. Potrivit lui, 5 decembrie 2023, se va discuta doar despre accesul țării în Schengen, însă nu va avea loc un vot.

„Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an. Pe 5 decembrie se va discuta doar despre accesul nostru în Schengen, dar nu se va vota. Sunt profund revoltat să văd cum această putere ratează în fiecare zi acest obiectiv de grad zero pentru România.

Altele sunt prioritățile lor, vizite prin Africa, Dubai și măriri de taxe și impozite. Locul nostru este în UE, dar aici trebuie să muncești pentru fiecare obiectiv și să fii credibil atunci când ceri sau să joci dur atunci când ești umilit. Nehammer ne umilește din nou într-un mod absolut scandalos!”, a anunțat el, miercurea trecută.