„Există locuri (suficiente, în cazul unei epidemii în România – n.red.) și, pentru faptul că se răspândește în comunitate, vor fi locuri pentru internare. Putem ajunge la scenariul din Italia, care a avut multe cazuri. Cazurile ușoare ar putea să stea acasă și să fie tratate acasă”, a spus Arafat, potrivit Mediafax.

Şeful DSU a mai precizat că, dacă în România vor fi sute de cazuri confirmate, persoanele bolnave vor fi triate în funcție de complexitatea bolii. „Dacă sunt sute, mii de cazuri, începi să triezi ce internezi și ce merge acasă sub supraveghere”, a adăugat el.

Tototdată, Raed Arafat a explicat care sunt gelurile dezinfectante din comerț care omoară coronavirusul. „Spălatul pe mâini 20 de secunde cel puțin, după care dacă vrei să pui și soluție pe bază de alcool este foarte bine. Dacă sunt pe bază de alcool şi dacă le folosim, da, omoară coronavirusul, pentru că el este ucis de soluţii pe bază de alcool şi de soluţii pe bază de clor. Soluţiile din piaţă pentru dezinsecţia mâinilor sunt, de regulă, pe bază de alcool”, a spus Raed Arafat, la Marius Tucă Show.

Secretarul de stat a adăugat că măștile făcute dintr-un șervețel de hârtie nu sunt la fel de eficiente precum cele profesionale. „Masca are rolul de a-i proteja pe ceilalți, dacă persoana este bolnavă. Pe linia medicală, măștile pe care le folosim au un nivel de protecție mai ridicată”, a explicat Arafat.