Există dovezi acum că, pe măsură ce îmbătrănim, mahmureala, care în tinerețe ne dădea dureri de cap, poate fi mai ușor tratată. Cel puțin așa reiese din cel mai recent studiu, care a constatat că „severitatea mahmurelii scade odată cu vârsta”, potrivit The Mirror.

În urma datelor adunate de la 761 de persoane cu vârste cuprins între 18 și 94 de ani, s-a observat la cei care au consumat aceeași cantitate de alcool că vârstnicii au suferit mai puțin a doua zi. Această scădere a sensibilității la durere pe măsură ce îmbătrânim sugerează că pur și simplu facem față mai bine unor astfel de probleme.

”Severitatea mahmurelii scade odată cu vârsta și această relație rămâne după controlul eBAC (concentrația estimată de alcool din sânge) sau a cantității de alcool consumate”, arată studiul.

Deși cantitatea de alcool consumată de oameni săptămânal crește odată cu înaintarea în vârstă, aceasta sugerează că se preferă mai puține pahare în decurs de mai multe zile, decât o „sesiune grea” de beție.

În general, grupurile de vârstă mai tinere au suferit mahmureală mai rea din trei motive evidente: au băut mult alcool într-o singură ședință, au făcut-o într-o perioadă mai scurtă de timp și s-au îmbătat mai mult.

DE asemenea, s-a constatat că, indiferent de vârstă, nivelul de beție a fost „cel mai puternic factor de anticipare a severității mahmurelii de a doua zi”. Altfel spus, și dacă sunteți mai înaintați în vărstă, asta nu vă va scapa de durerile de cap.