Familia lui Messi a dat publicităţii o declaraţie în care neagă acuzaţiile și a amenințat că va da în judecată instituţiile mass-media care oferă informații ce îl leagă pe jucătorul argentinian de conturile firmei din Panama.

Barcelona spune că l-a sprijinit pe Messi și familia acestuia.

Starul fotbalului mondial, Lionel Messi, apare în documentele panameze. Acesta ar deţine o companie în Panama înregistrată de Mossak Fonseca în anul 2012, Mega Star Enterprises Inc. Afacerile lui Messi cu structuri offshore se află în prezent în atenţia Fiscului spaniol, care a constituit un caz de evaziune fiscală în acest sens. Firma de avocatură panameză Mossack Fonseca este specializată în crearea de conturi offshore, care se presupune că pot fi folosite pentru a evita plata impozitelor.

Anul trecut, autoritățile spaniole i-au pus sub acuzare pe Messi și pe tatăl său pentru trei infracţiuni de fraudă fiscală, într-un presupus caz de fraudare a Biroului de Impozitare spaniol cu suma de 4,1 milioane de euro taxe neplătite în perioada 2007-09. Cei doi vor fi judecați la sfârșitul lunii Mai și ar putea primi aproape doi ani în închisoare dacă vor fi găsiţi vinovaţi.

Ziarul spaniol El Confidencial a publicat un articol bazat pe documentele Mossack Fonseca, susținând că o companie a fost înființată în Panama la doar o zi după ce autoritățile fiscale spaniole a dezvăluit prejudiciul pentru presupusele nereguli comise 2007-09. Ziarul a publicat documente care păreau să conțină semnăturile lui Messi și a tatăl său.

Agenția fiscală spaniolă a declarat luni că "investighează îndeaproape informațiile care au fost publicate." Familia Messi a declarat că "nu a folosit niciodată compania" legată de Messi în așa-numitele "Panama Papers".